Antena 3 CNN Politică Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI

Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI

Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Noi 2013   •   20:19

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ştie cum a negociat Traian Băsescu cu FMI în 2010, când actualul preşedinte "a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile".

Comentând declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Guvernul ar trebuie să ia în calcul renegocierea condiţiile convenite cu FMI, el punându-şi la dispoziţie experienţa, Ponta a răspuns: "Doamne fereşte!".

"De aşa expertiză mă lipsesc, ca să fiu sincer", a adăugat premierul.

"Eu ştiu cum a negociat domnul preşedinte Băsescu în 2010, când a tăiat pensiile şi salariile şi a mărit TVA. Acum văd că propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am mărit nici TVA, nici cota unică. Ori Traian Băsescu a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile", a spus şeful Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să renegocieze condiţiile convenite cu FMI. Şeful statului este de părere că negocierea pe care Executivul a făcut-o cu FMI NU este de bun augur şi NU dă şanse de relansare economică a ţării.

În plus, Băsescu este dispus să-i ajute pe guvernanţi astfel încât economia să-şi reia creşterea consistentă.


"E o negociere de proastă calitate care nu dă şanse de relansare economiei româneşti(...) Rog public Guvernul să analizeze posibilitatea de a renegocia obligaţiile asumate şi daca au nevoie de experienţa mea le-o pun la dispoziţie", a spus Băsescu, vineri, la Palatul Cotroceni.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta pensii salarii FMI TVA economie
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close