Antena 3 CNN Politică Valeriu Streleţ, primit de Ponta: Vreau să mulţumesc pentru acest gest de susţinere a Republicii Moldova

Valeriu Streleţ, primit de Ponta: Vreau să mulţumesc pentru acest gest de susţinere a Republicii Moldova

Valeriu Streleţ, primit de Ponta: Vreau să mulţumesc pentru acest gest de susţinere a Republicii Moldova
13 Oct 2015   •   19:23

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a fost primit, marţi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta, după ce anterior a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

 
Şeful guvernului moldovean a mulţumit pentru primire, dar şi pentru sprijinul acordat până în acest moment de România. Este vorba de împrumutul de 150 de milioane de euro pe care România l-a acordat Republicii Moldova.
 
"Vreau să mulţumesc pentru acest gest de susţinere a Republicii Moldova", a spus premierul moldovean Valeriu Streleţ.
 
Totodată, el a precizat că i-ar fi plăcut să fie prezent la ratificarea împrumutului oferit autorităţilor de la Chişinău, însă nu a putut ajunge din cauza unor defecţiuni tehnice ale avionului cu care a călătorit.

Camera Deputaţilor a ratificat, marţi, Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, semnat la Chişinău, la 7 octombrie 2015, potrivit căruia ţara noastră acordă un împrumut de 150 milioane de euro R.Moldova.
 
Deputaţii au votat acest acord cu 312 voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Republica Moldova urmează să îşi achite datoria către România într-un interval de cinci ani. Premierul Victor Ponta spune că dobânda va avea acelaşi nivel cu cea aplicată împrumuturilor luate de ţara noastră de la partenerii externi, adică va fi suportabilă pentru ţara vecină.

Discursul celor doi a fost prezentat marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Citiţi şi Iohannis l-a primit la Cotroceni pe Valeriu Streleţ: Vă puteţi baza oricând pe România
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close