Antena 3 CNN Politică Ponta: Vrem să revenim la forma iniţială a Codului fiscal

Ponta: Vrem să revenim la forma iniţială a Codului fiscal

Ponta: Vrem să revenim la forma iniţială a Codului fiscal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    18 Aug 2015   •   22:40
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Antena 3, că el nu ar vrea ca actualul Cod fiscal să treacă în forma actuală, ci îşi doreşte forma iniţială, care prevedea un TVA de 20%.

"Sincer, eu aş vrea să nu treacă în această formă. Aş vrea să fie la forma iniţială, care prevedea TVA de 20%", a declarat şeful Guvernului, marţi, la o Ediţie specială, la Antena 3.
 
Întrebat dacă el crede că ar mai trebui făcute şi alte modificări la Codul fiscal, Ponta a spus că forma în care a ieşit din Parlament nu este tocmai bună.
 
"Din punct de vedere strict politic, să votezi o lege şi apoi să zici , mi se pare de Caragiale", a spus Ponta, făcând referire la PNL.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal în Parlament, pentru reexaminare.
 
Pe 24 august, Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru a relua dezbaterile la Codul Fiscal, iar joi reprezentanţii partidelor politice parlamentare se vor întâlni pentru discuţii tehnice referitoare la reexaminare.
 
Printre altele, Codul Fiscal prevede reducerea TVA din 2016 de la 24 la 19%, reducerea accizelor pentru carburanţi, bere şi alte băuturi alcoolice, reducerea impozitului pe dividende şi eliminarea taxei pe stâlp. 
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta cod fiscal Klaus Iohannis
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close