Antena 3 CNN Politică Angajații și sindicaliștii Metrorex refuză dialogul cu Prefectul Capitalei: "Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni"

Angajații și sindicaliștii Metrorex refuză dialogul cu Prefectul Capitalei: "Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni"

Capitala este blocată de mai bine de şapte ore. 900 de sindicalişti de la metrou au coborât în această dimineaţă pe şinele trenurilor şi au paralizat complet traficul. Protestul de la metrou a dat peste cap viaţa a sute de mii de bucureşteni, care au fost nevoiţi să găsească fel de fel de metode să ajungă la muncă.

Angajații și sindicaliștii Metrorex refuză dialogul cu Prefectul Capitalei: "Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni"
de Mia Lungu    |    26 Mar 2021   •   12:35

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că a încercat încă de la ora 7.20 dimineața să aibă discuții cu reprezentanții protestatarilor de la metrou, dar aceștia au refuzat, iar în această după-amiază i-a invitat la discuții pe reprezentanții sindicatelor de la Metrorex și pe directorul companiei.

Acesta a precizat că reprezentanții jandarmeriei sunt în legătură permanentă cu protestatarii și se încearcă evitarea unei intervenții a forțelor de ordine pentru oprirea protestului.

Ședința de la Prefectură este programată de la ora 13.00, iar la aceasta au fost chemați și angajați care protestează în subteran, însă aceștia au refuzat pe motiv că "vor să discute doar cu directorul Metrorex."

"Am încercat să iau legătura cu liderii sindicatelor, nu răspunde nimeni. 

Trebuie să înțeleagă că obligația lor, pe Legea Dialogului Social, este de a informa, complet și corect, toți lucrătorii pe care îi au în companiile pe care le reprezintă. Nu doar cu privire la drepturile pe care le au ci și cu privire la obligații. Și ei sunt răspunzători pentru tot ceea ce se întâmplă în momentul de față dacă nu depun toate diligențele să explice oamenilor care este gravitatea faptelor."

Trebuie să ajungem să stăm de vorba. După ce vom stă de vorba sigur de va detensiona situația.

Nu a fost un protest anunțat.

Efectele acestui protest se resfrâng asupra noastră a tuturor. Am văzut aglomerație. Ceea ce încercăm noi să facem, să descongestionam zonele, s-a întâmplat invers.", a declarat Alin Stoica.

Poliția Română: Si nouă ne-a fost greu să ajungem la locul de muncă. Mulți dintre noi folosim metroul

"Ne așteptăm că fluxul de persoane care va circulă în mijloacele de transport să fie foarte mare. Le recomandăm cetățenilor să țină cont de regulile de distanțare socială. Au fost suplimentate forțele de ordine.

Le atragem atenția și persoanelor din interior care protestează să respecte normele în vigoare. O parte dintre ei au fost identificați și sancționați.", Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Prefectul Capitalei a anunțat că noile restricții ar putea să se aplice în București chiar de vineri seară. Alin Stoica a convocat dimineață Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

"Ştim că există în plan modificarea programului agenţilor economici, modificarea intervalului de circulaţie. Restricţiile vor intră în vigoare mâine seară şi începând cu seară de vineri vor fi aplicabile măsurile. Pentru şcoli nu avem, există deja un ordin comun al Mini şi MS care spune ce se întâmplă. Cu privire la mall-uri vom lua măsuri că să evităm aglomeraţia.

Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea.

În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri să fie informat public călător cu privire la purtarea măştii. STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călătorii şi să se între pe uşa din faţă. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea."

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close