Antena 3 CNN Politică Cîțu: De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii

Cîțu: De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că de cele mai multe ori vine la Guvern pe jos și chiar își numără pașii. Acesta și-a încurajat colegii să îi urmeze exemplul.

Cîțu: De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    14 Iul 2021   •   11:05

„De cele mai multe ori vin pe jos. Îmi număr și pașii. Deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam și înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În București era mult mai simplu să folosești mijloacele alternative de transport. De aceea Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănușă. Eu pot să spun că e Săptămâna Verde de foarte multe ori”, a spus premierul Florin Cîțu, la workshop-ul „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor”.

„E adevărat, de foarte multe ori trebuie să avem, să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem ședință de guvern și atunci e mult mai simplu să fim îmbrăcați mai lejer. Când trăiam în Noua Zeelandă alergam la locul de muncă - acolo erau dușuri, erau de toate - și ne puteam schimba. E un mod de viață pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau din țările dezvoltate - oameni care vin la muncă ori pe bicicletă, ori alergând - acolo sunt facilități pentru a face un duș, a te schimba și a începe ziua. Lucrurile se pot face și așa”, a continuat Cîțu, potrivit Mediafax. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close