Antena 3 CNN Politică Premierul Dacian Cioloș, anunțuri importante pentru români

Premierul Dacian Cioloș, anunțuri importante pentru români

Premierul Dacian Cioloș, anunțuri importante pentru români
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Dec 2015   •   18:13
Premierul Dacian Cioloș a vorbit miercuri despre bugetul pe 2016, reamintind că „ această construcție bugetară s-a făcut sub imperiul unor restrângeri”.

„Guvernul a decis să respecte legislația adoptată de Parlament și să dăm dovada de curaj. (…) Am venit cu propuneri care să ne permită să menținem aceste limite”, a spus Dacian Cioloș.

Bugetul a fost construit cu un prag de deficit de 3%, a precizat premierul.

Totodată, Dacian Cioloș a declarat că Guvernul se va concentra pe un număr limitat de proiecte, continuând investițiile începute pentru a da predictibilitate mediului economic.

„Am prioritizat câteva domenii, am venit cu alocări bugetare mai mari.(…) Pentru Educație avem câteva obiective prioritate: alocări bugetare pentru universități, subvenții pentru studenți, investiții și modernizări”.

Sănătatea este un al doilea obiectiv prioritar, potrivit prim-ministrului. Printre acestea, un program naţional de arşi, un program pentru modernizarea secţiilor de terapie intensivă nou-natală, pentru copiii născuţi prematur.

În ceea ce priveşte transporturile, premierul a subliniat că doreşte a continua anumite proiecte, precum autostrăzi, cât şi modernizarea unor linii de căi ferate, dar şi alocarea de fonduri pentru magistralele de metrou.

Vă amintim că Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectele de lege privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.





×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvern
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close