Antena 3 CNN Politică Premierul Dăncilă, despre Paul Stănescu: I-am cerut demisia dar nu vrea să și-o dea

Premierul Dăncilă, despre Paul Stănescu: I-am cerut demisia dar nu vrea să și-o dea

Premierul Dăncilă, despre Paul Stănescu: I-am cerut demisia dar nu vrea să și-o dea
26 Noi 2018   •   16:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că i-a cerut demisia vicepremierului Paul Stănescu din Guvern, însă acesta nu a vrut să şi-o dea.

"Dacă am semnat revocarea, este normal că vrem schimbarea lui. Este un fapt încheiat, s-a dat vot în Comitetul Executiv, eu zic să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm acest lucru. Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stănescu, i-am solicitat acest lucru. Domnul vicepremier Paul Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia", a spus Dăncilă, la Parlament.

Premierul a precizat că a existat întotdeauna deschidere spre dialog din partea sa cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Eu l-am sunat pe domnul preşedinte, i-am spus că trimit noile propuneri pentru remaniere, domnul preşedinte a spus: Bine. Am trimis, am văzut că au fost respinse, am trimis din nou. Domnul preşedinte nu a avut o discuţie, a ieşit public şi a spus că după 1 decembrie va face aceste nominalizări. În momentul în care avem o astfel de afirmaţie, pe ce să discutăm? (...) Dacă mă solicită, discut cu domnul preşedinte. Deci a existat întotdeauna deschidere, am vrut echilibru şi consens, dar acest lucru nu trebuie să vină dintr-o singură parte, trebuie să vină din ambele părţi, din partea tuturor. (...) Dacă vine doar din partea mea şi avem o discuţie şi după câteva zile se vine şi se cere iarăşi demisia. De fiecare dată când am fost invitată am dat curs acestei invitaţii tocmai pentru a lămuri anumite aspecte, tocmai că Guvernul României are responsabilitatea preluării preşedinţiei (n.r. - Consiliului UE) şi cred că pentru a avea o preşedinţie de succes este nevoie de un efort comun, o înţelegere, un lucru în echipă", a punctat Dăncilă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dancila demisie Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close