Antena 3 CNN Politică Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa președintelui Iohannis

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa președintelui Iohannis

de M.Z.    |    29 Iul 2016   •   20:47

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cel care ar fi implicat în dosarul Vîntu-Olteanu, a lansat un atac, vineri, la adresa președintelui Klaus Iohannis.

După ce a spus că șeful statului este ”produsul sistemului”, Tăriceanu a precizat că Iohannis ar fi prizonierul binomului Coldea-Kovesi.

Pentru prima dată, al doilea om în stat a fost critic la adresa lui Iohannis. Tăriceanu i-a recomandat președintelui Iohannis să verifice declarațiile făcute de Traian Băsescu la adresa SRI, SIE și DNA, după ce fostul șef al statului a spus că România s-ar fi transformat în stat mafiot. 

”Nu mă mulțumește răspunsul lui Klaus Iohannis. Responsabilitatea lui Iohannis ar fi trebuit să fie aceea de a verifica și a infirma ce spune Băsescu sau, în cazul în care fost președinte e cât de cât informat, pentru că avut în subordine serviciile și procuratura, și ar avea dreptate, tot trebuie făcută o anchetă. E o aroganță cu care a alcătuit răspunsul, mă surprinde. Președintele a fost condamnat, nu e acuzat, pentru că a obținut foloase incorecte, folosindu-se de documente false. Dacă se face că nu vede e grav, dacă nu le vede e la fel de grav. El e produsul sistemului. Dacă se face că nu vede e grav. Nici nu vede, iar ce vede se face că nu vede. Dintr-un motiv simplu, că el este produsul sistemului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și generalul Florian Coldea (SRI) conduc România, Tăriceanu a răspuns: ”Au un rol extrem de influent. Ce e grav e că aceste persoane nu sunt alese democratic, iar din punct de vedere legal nu au dreptul să facă ce fac, să decidă discreționar asupra libertății unor cetățeni, să intervină la numiri, la demisii”, a spus Tăriceanu, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

De asemenea, întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă președintele Klaus Iohannis este prizonierul acestor două persoane, șeful Senatului a spus: ”Așa cum se conturează tabloul, așa pare”.

Bogdan Olteanu, reţinut în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

×
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close