Antena 3 CNN Politică Primarul Cristian Anghel şi-a dat demisia din calitatea de membru şi din funcţiile PNL

Primarul Cristian Anghel şi-a dat demisia din calitatea de membru şi din funcţiile PNL

Primarul Cristian Anghel şi-a dat demisia din calitatea de membru şi din funcţiile PNL
Sursa foto: Cristian Anghel
18 Mar 2010   •   15:35

Primarul de Baia Mare, Cristian Anghel şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute şi din calitatea de membru PNL, a declarat pentru Antena3.ro, secretarul general al acestui partid, Radu Stroe. Potrivit demisiei acestuia, Anghgel a făcut acest gest din motive personale, deşi în prezent a primit o sentinţă judecătorească definitivă în care este condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Locul acestuia va fi luat în fruntea PNL Maramureş de fostul deputat Ioan Hoban ca interimar, în timp ce în postul de membru al Biroului Politic Central al PNL pe care edilul îl deţinea până mai ieri, liderul partidului, Crin Antonescu urmează să desemneze unul dintre membrii supleanţi, a mai precizat Radu Stroe.

Potrivit lui Stroe, Anghel şi-a depus încă de aseară demisia la PNL Maramureş, reprezentanţii organizaţiei transmiţând-o spre informare astăzi către Secretariatul general al partidului.

"Am primit astăzi demisia sa din calitatea de membru şi din funcţiile deţinute în PNL. La PNL Maramureş, Ioan Hoban va prelua atribuţiile de lider interimar, în timp ce pentru calitatea de membru al Biroului Politic Central deţinută de Anghel, preşedintele Crin Antonescu va desemna unul dintre supleanţi" ne-a declarat Radu Stroe.

Membri supleanţi în acest moment sunt foştii miniştri Ovidiu Silaghi, Cristian Adomniţei, deputaţii Cristina Pocora, Nini Săpunaru şi Cristian Buican, precum şi Ioan Ciugulea, liderul filialei Olt.

Cristian Anghel a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL în mandatul de un an al lui Crin Antonescu la şefia PNL, iar până astăzi a fost membru al BPC şi preşedintele filialei Maramureş a acestui partid.

Gestul primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel survine după condamnarea sa la închisoare, decisă miercuri de către magistraţii Curţii de Apel Cluj. Edilul este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată. Primarul trebuie să execute o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, sentinţa dată de Curtea de Apel fiind una definitivă.

Noul Statut al PNL are o prevedere expresă că pentru pierderea calităţii de membru de drept în astfel de situaţii nu mai este nevoie de convocarea unei conduceri care să constate acest lucru, pierderea calităţii de membru intrând în vigoare imediat.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL demisie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close