Antena 3 CNN Politică Procurorul general al României îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge Codul penal

Procurorul general al României îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge Codul penal

Procurorul general al României îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge Codul penal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Dec 2013   •   16:07

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că i-a transmis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care a recomandat să nu promulge proiectul de lege cu modificările aduse Codului Penal, prezentând şi argumentele de natură juridică pentru această solicitare.  

Tiberiu Niţu a spus că a explicat în scrisoarea trimisă preşedintelui Traian Băsescu efectele pe care le au modificările aduse Codului Penal, informează Mediafax.
 
Procurorul general al României precizat că scrisoarea are patru pagini şi în aceasta sunt argumente de natură juridică care vizează implementarea modificărilor la Codul Penal.
 
Niţu a mai spus că a ales să comunice instituţional, scrisoarea fiind transmisă preşedintelui în cursul săptămânii trecute. 
 
Pe 10 decembrie, Camera Deputaţilor a aprobat mai multe modificări la Codul Penal. Prin una dintre modificări, preşedintele şi parlamentarii au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal. În aceeaşi zi, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat în octombrie 2012, prin care se schimbă articolul privind conflictul de interese, fiind eliminată categoria funcţionarilor publici.
 
Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a Camerei şi a fost votat fără ca raportul comisiei să fie publicat şi fără dezbatere în plen. De altfel, Comisia juridică a întocmit raportul cu o seară înainte, în aceeaşi şedinţă controversată în care a fost adoptat şi proiectul Legii amnistierii.

Ce presupune Legea de modificare a Codului Penal

 
Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie, a spus preşedintele Traian Băsescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close