Antena 3 CNN Politică Proiectul lui Nicolae Ciucă produce efecte pentru Diaspora. Liderul Senatului, vizită decisivă în Spania

Proiectul lui Nicolae Ciucă produce efecte pentru Diaspora. Liderul Senatului, vizită decisivă în Spania

Un proiect iniţiat de Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe vremea când era premier, va putea permite românilor din Spania să obţină cetăţenia spaniolă fără să renunţe la cea română.

Proiectul lui Nicolae Ciucă produce efecte pentru Diaspora. Liderul Senatului, vizită decisivă în Spania
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Feb 2024   •   15:05

Aflat în Spania luni și marți, Nicolae Ciucă va purta discuții importante pe acest subiect de interes pentru comunitatea românească, pentru ca românii să poată solicita cetățeni dublă cât mai curând posibil.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a inițiat acordul între Guvernul roman și Guvernul spaniel la finalul lui 2022, pe vremea când era premier. Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a anunțat la acel moment înființarea unui grup de lucru privind recunoașterea dublei cetățenii. Spania are acest tip de acord în Europa numai cu Franța și Portugalia.

Dubla cetățenie este un deziderat de mult timp al comunității numeroase din Spania. Nicolae Ciucă a preluat acest obiectiv de la reprezentanții acesteia și se asigură zilele acestea că va deveni realitate în scurt timp.

Statutul de cetățean spaniol îi va ajuta pe românii care trăiesc în Spania să obțină locuri de muncă mai bune și mai bine plătite, inclusiv în administrație.

Din informațiile noastre, textul acordului dintre România și Spania a fost agreat și urmează să fie semnat în perioada următoare.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Spania dublă cetățenie
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close