Antena 3 CNN Politică Proteste la şedinţa comună a guvernelor: "Cuza domnitor, Băsescu trădător", "Basarabia este România"

Proteste la şedinţa comună a guvernelor: "Cuza domnitor, Băsescu trădător", "Basarabia este România"

Proteste la şedinţa comună a guvernelor: "Cuza domnitor, Băsescu trădător", "Basarabia este România"
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Mar 2012   •   11:20
Update 15:00 - Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi omologul său moldovean, Vlad Filat, dar şi miniştrii celor două cabinete au fost huiduiţi de un grup de circa 20 de persoane, sâmbătă după-amiază, la ieşirea din sediul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, unde a avut loc o "şedinţă comună a guvernelor român şi moldovean".

Protestatarii au scandat "Jost Guvernul securist!", "Jos mafia!", "Afară, afară, trădători din ţară", "Vrem anticipate!", "PDL - UDMR, aceeaşi mizerie!", "Cuza domnitor, Băsescu trădător".

La ieşirea din universitate a membrilor, prin faţa clădirii a trecut un tramvai care a fost oprit de forţele de ordine pentru a lăsa loc oficialilor.

Protestatarii nu i-au mai putut vedea pe oficiali, fapt care i-a determinat să strige pe un ton mai ridicat.

De asemenea, mai mulţi membri ai "Noua Dreaptă", aflaţi în mulţime, au scandat "Basarabia este România", "Jos hotarul de la Prut", "Basarabia pământ românesc".

Întrebat despre proteste, la finalul întâlnirii, Ungureanu a spus că aceia care conduc un stat democratic trebuie să asigure dreptul la protest al membrilor comunităţii.



Premierul român Mihai Răzvan Ungureanu şi omologul său moldovean, Vlad Filat, au fost primiţi cu onoruri militare la Iaşi, unde urmează să aibă loc, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", o şedinţă comună a celor două guverne.

Cu puţin timp înainte ceremoniei, câteva zeci de persoane adunate în zonă au scandat "Basarabia este România!", "Jos hotarul de la Prut!".

Sâmbătă dimineaţă, pe trotuarul din faţa Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", au fost montate garduri metalie pentru a delijmita zona, ca trecătorii să nu aibă acces.

În zonă au fost mobilizate forţe sporite ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

La ora 11:15 este programată şedinţa comună a celor două guverne.

Membrii celor două executive vor discuta în şedinţa comună probleme privind sectorul energetic, transporturile, securitatea socială şi educaţia, iar la finalul reuniunii vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către membrii celor două guverne.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close