Antena 3 CNN Politică PSD a dezbătut, din nou, bugetul de criză. Dan Nica: Riscul de a băga în faliment multe firme este real

PSD a dezbătut, din nou, bugetul de criză. Dan Nica: Riscul de a băga în faliment multe firme este real

PSD a dezbătut, din nou, bugetul de criză. Dan Nica: Riscul de a băga în faliment multe firme este real
Sursa foto: buget
27 Ian 2009   •   09:14

Discuţiile pe bugetul de criză, pe care toată lumea îl aşteaptă, au intrat pe ultima sută de metri.
PDL şi PSD se întâlnesc, marţi, pentru a finaliza proiectul.
Discuţia dintre liderii coaliţiei a fost precedată, însă, de o întâlnire a conducerii PSD cu toţi colegii din structura guvernamentală la nivel de miniştri.
Înainte de începerea şedinţei Partidului Social Democrat, vicepremierul Dan Nica a declarat că şi-ar fi dorit să aibă un buget destul de mare încât să facă tot ce şi-a propus. De asemena, susţine Nica, investiţiile ar fi trebuit să fie mai mari.
"Am fi fost într-o situaţie mult mai bună dacă nu am fi fost nevoiţi să luăm bani de la salarii şi de la pensii pentru a plăti cele două miliarde de euro pe care fosta guvernare ne-a lăsat-o cu atâta graţie", a afirmat Nica, adăugând că riscul de a băga în faliment multe firme este real.
Referitor la zvonurile potrivit cărora există disensiuni între PSD şi PD-L, Dan Nica a precizat că nu există "niciun fel de neînţelegeri cu PD-L".
DAN NICA, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA PSD:

De asemenea, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că "ministerele alocate PD-L nu au mai mulţi bani decât cele alocate PSD" şi că "nu există o negociere între PSD şi PD-L pentru mai mulţi bani". Preşedintele Senatului a mai precizat că este foarte important ca programul de guvernare să fie respectat.
MIRCEA GEOANĂ, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA PSD:

Între timp, cabinetul Boc se luptă cu bugetul de criză pe care urmează să îl adopte în şedinţa executivului de joi. Miniştrii fac ultimele calcule sub presiunea extrem de mare a sindicatelor. Potrivit unor surse guvernamentale, executivul vrea să împartă ?legea lui 50%" pe din două. Prima majorare de 17% ar putea fi realizată acum, iar cea de-a doua tranşă, în acelaşi procent, ar urma să se aplice din luna octombrie. Liderii sindicali spun însă clar că profesorii nu vor accepta majorarea eşalonată a salariilor.
Ministrul Educaţei, Ecaterina Andronescu, a declarat, înainte de şedinţa PSD, că speră să obţină 6% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educaţie.
ECATERINA ANDRONESCU, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA PSD:

În acelaşi timp, ministrul Muncii, Marian Sârbu, susţine că doreşte "soluţii rezonabile pentru pensionarii din România" şi speră să obţină 7% din PIB.
MARIAN SÂRBU, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA PSD:

Preşedintele Traian Băsescu se situează de partea sindicaliştilor şi susţine că profesorii ar trebui să-şi primească salariile mărite deodată. Şeful statului a recunoscut totodată, într-un interviu acordat postului public de televiziune, că se află "într-o situaţie dificilă" din cauza faptului că a susţinut creşterea salariilor profesorilor atunci când Guvernul Tăriceanu avertiza că nu sunt bani la buget pentru o astfel de majorare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD proiect de buget
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close