Antena 3 CNN Politică PSD: Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să strângă gunoaie din Sectorul 1, în loc să meargă până la râul Argeș?

PSD: Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să strângă gunoaie din Sectorul 1, în loc să meargă până la râul Argeș?

Reprezentanții Partidului Social Democrat sunt de părere că președintele Klaus Iohannis nu trebuia să mai ”bată atâta cale până la râul Argeș” pentru a strânge gunoaie, ci putea să meargă mai aproape, în sectorul 1 al Capitalei.

PSD: Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să strângă gunoaie din Sectorul 1, în loc să meargă până la râul Argeș?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Iun 2021   •   15:07

”Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1, în loc să bată atâta cale până la râul Argeș?

Unde mai pui că pentru asta putea să se urce pe bicicletă, nu era nevoie să tureze motoarele diesel ale coloanei oficiale pentru „salvarea mediului”, scriu reprezentanții Partidului Social Democrat pe o rețea socială.

Iohannis a strâns gunoaiele de pe râul Argeş

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut apariţia la o acţiune de colectare a gunoaielor, pe malul râului Argeş, unde a făcut apel ca oamenii să îi urmeze exemplul. Președintele României a declarat că nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos, iar acțiunea ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți.

"Abia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și dacă cineva crede că dacă locuiește în oraș nu are legătură cu mediul, pot să îl contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea trebuie să ne implicăm.

"Nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles"

Trebuie să facem ceva. Acest să facem ceva poate să aibă forma acțiunii de astăzi. Împreună cu voluntarii Let's do it România, astăzi vom aduna gunoaie aici de pe malul Argeşului. Această acţiune este una foarte valoroasă şi vreau să laud în mod expres şi să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de Let's do it Romania.

Această acţiune este un exemplu. Mulţi, mai ales tineri, sunt alături de noi, înțeleg nevoia de astfel de acțiuni. Însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi.

"Depinde foarte mult de primari și de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor"

 Depinde foarte mult de dascăli să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități. Este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acțiuni decisive şi pentru a încuraja astfel de acțiuni pentru a proteja, curăţa mediul. Pentru asta am venit astăzi aici împreună cu voluntarii Let's do it Romania. So, let's do it. Adică, la treabă”, a adăugat președintele României.

 

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close