Antena 3 CNN Politică PSD nu susține modificarea Legii 544: Nu e o prioritate

PSD nu susține modificarea Legii 544: Nu e o prioritate

Social-democrații care au inițiat proiectul de modificare a Legii 544/2001 își vor retrage semnăturile, pentru că partidul nu mai susţine această inițiativă.

PSD nu susține modificarea Legii 544: Nu e o prioritate
Sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook
de Georgiana Adam    |    16 Oct 2020   •   15:15

"Referitor la propunerea legislativă privind modificarea legii 544, PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnatura. Nu e o prioritate pentru PSD această lege", transmit social-democrații.

De asemenea, şi Florin Roman (PNL) și-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001.

De ce s-a ajuns la această măsură

Măsura a fost luată în urma criticilor potrivit cărora inițiativa ar limita accesul la informațiile publice și ar da posibilitatea autorătăților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu "rea-credință".

Potrivit proiectului de lege, inițiat de Vlad Bontea Vlad, Claudiu Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu și Vişan George, deputați PSD, precum și de Florin Roman, PNL, autoritățile sau instituțiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informațiilor cerute în condițiile în care acestea conțin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condițiile în care aceste informații "sunt solicitate cu rea-credință".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: informaţii publice Legea 544/2001
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close