Antena 3 CNN Politică Realizări mărețe la PNL Cluj. Și-a sporit garnitura de primari cu 14 edili, dintre care 13 racolați din PSD

Realizări mărețe la PNL Cluj. Și-a sporit garnitura de primari cu 14 edili, dintre care 13 racolați din PSD

PNL Cluj a obținut un rezultat bun la alegerile din 27 septembrie, câștigând 51 de mandate de primar, dintr-un total de 81 la nivelul întregului județ. Însă o analiză sumară a rezultatului arată că un sfert dintre cei cu care liberalii au câștigat alegerile au fost aduși de la PSD.

Realizări mărețe la PNL Cluj. Și-a sporit garnitura de primari cu 14 edili, dintre care 13 racolați din PSD
de Adrian Iclozan    |    07 Oct 2020   •   19:45

Dacă în 2016, liberalii din Cluj câștigau 37 de mandate de primar, în 2020 și-au trecut în cont încă 14 mandate de edil, dintre care 13 au fost "transferați" de la PSD, relatează presa locală.

Cei mai mulți PSD-iști rebotezați politic în liberali sunt edili ai unor comune: Aiton, Așchileu, Cuzdrioara, Feleacu, Jichișu de Jos, Luna, Mărișel, Mica, Mintiu Gherlii, Săndulești și Sînmărtin.

Există însă și două figuri proeminente, care au câștigat în orașe: Cristian Matei (foto), primarul din Turda, fost la PSD, care cu câteva luni înaintea alegerilor a aderat la PNL.

De asemenea, primarul PSD din Dej, Costan Morar, reprezintă acum PNL în calitate de primar.

Primarul "revoluționar" din Turda, dat afară din PSD și recuperat de PNL

Liderul PNL Ludovic Orban, îi lăuda pe cei doi înaintea scrutinului din 27 septembrie.

"Au venit oameni de mare calitate - domnul Cristian Matei de la Turda, care este, literalmente, așa de performant. Pentru că el a fost în 93 la Partidul Liberal, și nu l-au lăsat să candideze. Când a reușit să iasă primar a demonstrat rezultate remarcabile. Ce se întâmplă, în Turda, este literalmente o revoluție. În materie de proiecte de dezvoltare. Îl avem de asemenea, de la Dej, alături de noi pe Costan Moraru", a menționat Orban.

Trebuie precizat că primarul din Turda a fost exclus din PSD Cluj din pricina neînțelegerilor pe tema împărțirii funcțiilor în conducerea organizației, fiind recuperat rapid de PNL.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close