Antena 3 Politică PSD, proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice

PSD, proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice

de Redacția Antena 3    |    28 Iun 2020   •   16:40
PSD, proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice
Sursa foto: Hepta

Parlamentarii PSD au depus un proiect de lege pentru relansarea industriei auto și de electrocasnice cu scopul de a asigura locurile de muncă pentru sute de mii de angajați și a unor venituri certe la bugetul de stat.

Senatorul Radu Oprea susține că o astfel de lege este necesară în condițiile în care cifrele Asociației Constructorilor de Automobile arată o scădere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 în Europa”, a spus Oprea.

În ceea ce privește industria de produse electrocasnice, senatorul PSD a declarat că sunt 11 fabrici de componente diverse în România.

Proiectul de lege prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii urmează să primească și o bonificație suplimentară de 1000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

Astfel, tot mai mulți români și-ar putea cumpăra o mașină nouă prin programul 'Rabla'.

De asemenea, se prevede majorarea până la 310 milioane de lei a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic.

O altă propunere se referă la majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco, menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual.

"Ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL să nu sprijine și să nu aplice de urgență acest proiect de lege", a precizat Radu Oprea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
PSD
Parteneri
x close