Antena 3 CNN Politică PSD reclamă nulitatea actelor emise de Blaga ca interimar la MAI

PSD reclamă nulitatea actelor emise de Blaga ca interimar la MAI

PSD reclamă nulitatea actelor emise de Blaga ca interimar la MAI
Sursa foto: Dan Nica
27 Noi 2009   •   14:20

Decizia Curţii de Apel de a suspenda decretul de numire a lui Vasile Blaga ca ministru interimar al Internelor anulează toate actele emise de minister în ultimele două luni, a afirmat vineri, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz.

În opinia lui Duvăz, decizia Curţii de Apel are efecte grave de vreme ce toate actele emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor de când Vasile Blaga a preluat mandatul interimar sunt lovite de nulitate.
"Ne putem trezi în situaţia că întreaga administraţie a emis în ultimele două luni acte care sunt nule", a afirmat Duvăz.
Vicepreşedintele PSD Dan Nica a declarat, la rândul său, că decizia instanţei dovedeşte că Blaga a fost numit în baza unui fals.
"Am avut dreptate atunci când am spus că decretul de numire a domnului Vasile Blaga ca ministru interimar de Interne este un fals pentru faptul că motivaţia care a fost utilizată de respectivul decret de numire era la bază pe un fals efectiv, lucru care a şi fost constatat de către instaţa de judecată", a subliniat Nica.
Fostul ministru de Interne a mai susţinut şi că "toate numirile şi instituirile care au fost făcute în această perioadă sunt lovite de nulitate".
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.
În 1 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat, decretele de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar în funcţiile de ministru al Internelor şi vicepremier pentru ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.
Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close