Antena 3 CNN Politică Purtătorul de cuvânt al MAE, implicat în activităţi politice? Doris Mircea, cu Udrea şi Brânză, la întâlniri politice ale PDL în Spania

Purtătorul de cuvânt al MAE, implicat în activităţi politice? Doris Mircea, cu Udrea şi Brânză, la întâlniri politice ale PDL în Spania

Purtătorul de cuvânt al MAE, implicat în activităţi politice? Doris Mircea, cu Udrea şi Brânză, la întâlniri politice ale PDL în Spania
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Mar 2012   •   22:10

Purtătoarea de cuvânt de la MAE, Doris Mircea, i-a însoţit pe William Brânză şi pe Elena Udrea la întâlniri politice ale PDL în Spania, fapt ce contravine legii corpului diplomatic. Dezvăluirea a fost făcută în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Altfel spus, un diplomat din Ministerul Afacerilor Externe - care este şi director general de comunicare şi purtător de cuvânt al MAE - este implicat direct în activităţi politice, fapt ce contravine legii.

Potrivit statutului Corpului diplomatic şi consular al României, "membrii Corpului diplomatic şi consular al ţării, cu excepţia ministrului de Externe, a secretarilor de stat şi a subsecretarilor de stat, au obligaţia ca, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, să se abţină de la manifestarea în public a convingerilor lor poltice".

Doris Mircea, William Brânză şi Elena Udrea au participat împreună la activităţi politice în Spania, iar imaginile sunt postate pe pagina de internet a parlamentarului PDL William Brânză şi pe contul său de Facebook.

Echipa de la Sinteza Zilei a încercat s-o contacteze pe Doris Mircea în timpul emisiunii de miercuri, însă diplomatul nu a răspuns la telefon.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, primit pe adresa de email a redacţiei în data de 22 martie a.c., directorul general Theodora Mircea s-a aflat în delegaţie oficială în Spania, la Madrid,  în perioada 9-11 martie 2012, pentru a participa la cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei "Şanse egale într-o Europă unită", la invitaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în calitate de organizator.

„Precizăm că prezenţa doamnei Mircea în Spania nu coincide cu perioada deplasării efectuate de doamna Elena Udrea în Peninsula Iberică, aşa cum aţi prezentat în cadrul emisiunii“, se arată în comunicatul MAE.

Conform sursei citate, delegaţia Parlamentului României i-a inclus pe: Viorel Badea (PDL), preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din cadrul Senatului României, William Brânză (PDL), preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor, Koto Iosif (UDMR), Luminiţa Iordache (independent), Cristian Rizea (PSD), membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor.

Comunicatul MAE precizează că Theodora Magdalena Mircea a participat la acest eveniment ca reprezentant oficial al Ministerului Afacerilor Externe, în calitate de purtător de cuvânt şi director general al Departamentului Comunicare, având în vedere caracterul şi scopul evenimentului - anume o conferinţă organizată în interesul cetăţenilor români cu scopul de a dezbate principalele probleme ale acestora şi de a identifica cele mai viabile şi eficiente soluţii.

„În ceea ce priveşte fotografiile prezentate de dumneavoastră în emisiune, dorim să subliniem faptul că au fost realizate la un concert dedicat Zilei Femeii, organizat de Asociaţia Pro Vita din Torrejon, în colaborare cu preşedintele Comisiei pentru românii din străinătate din cadrul Camerei Deputaţilor, deputatul William Brânză, în seara zilei de 10 martie 2012, la care au fost invitaţi şi au participat atât corpul diplomatic român din Spania, cât şi ceilalţi reprezentanţi ai instituţiilor din România, care au luat parte la conferinţă“, se mai arată în precizarea ministerului de resort.
 





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close