Antena 3 CNN Politică A murit Raffaella Carra, legendă a muzicii şi televiziunii italiene

A murit Raffaella Carra, legendă a muzicii şi televiziunii italiene

Cântăreaţa, prezentatoarea şi realizatoarea de televiziune Raffaella Carra a murit luni la vârsta de 78 de ani, după o lungă suferință.

A murit Raffaella Carra, legendă a muzicii şi televiziunii italiene
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2021   •   00:01

Anunţul a fost făcut agenţiei de presă Ansa de către Sergio Japino, care i-a fost partener mai mulţi ani.

Potrivit acestuia, Raffaella Carra suferea de o boală care în ultimii ani „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”.

"Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna. 

Raffaella Carra s-a stins din viaţă luni, la 16:20, după o boală nemiloasă care i-a cuprins corpul său fragil, dar atât de plin de energie”, se arată într-un comunicat difuzat de familie presei locale.

Cine a fost Raffaella Carra

Născută la Bologna la 18 iunie 1943, pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni, a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi şi în comedia muzicală „Scaramouche” (1965).

În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public. Carra a devenit astfel prima „showgirl” a micilor ecrane în alb-negru.

A avut un succes răsunător şi o audienţa impresionantă în 1984 cu „Pronto, Raffaella”, după care a devenit prezentatoare a programului „Domenica in” (1986) la televiziunea publică Rai.

În 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5, pentru a se întoarce apoi în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”.

A continuat seria succeselor cu emisiunile „Carramba! Che fortuna” (1998-2000-2008) şi „Segreti e … bugie” (1999), la televiziunea publică Raiuno, iar în 2001 a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo.

În 2004 a condus programul „Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea „Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă.

Potrivit familiei, funeraliile vor fi simple şi scurte, aşa cum şi-a dorit Raffaella, a cărei ultimă dorinţă a fost ca trupul ei să fie incinerat.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Gabriela Firea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close