Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație în cazul dezbaterii lui Iohannis: Viorica Dăncilă poate să participe - cu o condiție

Răsturnare de situație în cazul dezbaterii lui Iohannis: Viorica Dăncilă poate să participe - cu o condiție

Răsturnare de situație în cazul dezbaterii lui Iohannis: Viorica Dăncilă poate să participe - cu o condiție
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Noi 2019   •   22:42

Viorica Dăncilă ar putea participa la dezbaterea organizată de PNL, marți, la Biblioteca Centrală Universitară din București.

Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că Viorica ar putea fi acceptată, dar va trebui să stea în public. Condiția pusă este ca aceasta să stea în Aulă.

”Nu cred că va veni. Dacă vine, poate să stea în public, nu știu ce să facă. Nu poți să participi la un eveniment organizat de altcineva.

Nu poți să intri în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune într-o situație atât de penibilă. Să vină să ce, să strice o dezbatere? Nu va veni. Dacă vrea să discute cu cineva, să discute cu mine. Eu nu am invitat-o la o dezbatere.”, a explicat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Informația a fost comentată de Mihai Gâdea și invitații săi în ediția de luni a emisiunii Sinteza Zilei:

Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că se gândește să meargă la dezbaterea organizată marţi de staff-ul PNL la Biblioteca Centrală Universitară.

Lista jurnaliștilor invitați la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, AICI

"Nu este un candidat care fuge după celălalt candidat, ci este un candidat care fuge de celălalt candidat pentru că eu am toată deschiderea pentru această dezbatere. Este o datorie pe care o avem, atât eu cât și Klaus Iohannis, în fața cetățenilor, o responsabilitate, un act de normalitate", spus Viorica Dăncilă, la TVR.

Am văzut mesajele date de președinte, am văzut mesajele date de ceilalți din jurul președintelui, mesaje foarte urâte, ajungând până la jigniri, pentru că oamenii slabi întotdeauna jignesc pentru că nu au argumente, dar eu voi lua în calcul ambele variante.

Nu mă vedeți pe mine îmbrâncindu-mă cu cineva sau făcând lucruri de genul acesta pentru că eu întotdeauna am respectat pentru că știu că respectul impune respect", a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a declarat luni că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă, lider al PSD, pentru că aceasta reprezintă un "partid nereformat" care "a atacat românii în stradă" şi a tolerat permanent "atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă".

Citește și: Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă vine Dăncilă la dezbatere

Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de staff-ul PNL, la Biblioteca Centrală Universitară, dacă aceasta va veni acolo.

"Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat, luni, Iohannis.

La rândul său, reşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a solicitat, luni, şefului statului, Klaus Iohannis, "să lămurească urgent" dacă a folosit resursele Administraţiei Prezidenţiale pentru a lansa invitaţiile la evenimentul pe care îl organizează marţi în calitate de candidat al PNL la actualele alegeri.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluiri de ultimă oră despre dezbaterea lui Klaus Iohannis. Apariție-surpriză în sală

"Am văzut astăzi în presă că mai mulţi dintre cei care au fost invitaţi la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunaţi de la Administraţia Prezidenţială. Preşedintele trebuie să lămurească urgent dacă este adevărată această informaţie şi, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administraţiei Prezidenţiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca preşedintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiţi de contribuabili pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu. Aşteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL", a scris Dăncilă, luni, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close