Antena 3 CNN Politică Război cu toate armele pentru obținerea puterii în PSD

Război cu toate armele pentru obținerea puterii în PSD

Este război cu toate armele pentru a obţine puterea în PSD. Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu îşi caută aliaţi pentru Congres, în condiţiile în care ambii îşi doresc funcţia de preşedinte al partidului. Deja una dintre filiale, cea din Arad, a anunţat că îl susţine pe Grindeanu, după un scandal provocat de la centru. 

Război cu toate armele pentru obținerea puterii în PSD
de M.V    |    10 Feb 2020   •   11:47

Pe de altă parte, este o dilemă şi în privinţa datei congresului. Marcel Ciolacu va propune astăzi ca data să fie 29 februarie, însă tabăra Grindeanu îşi doreşte o amânare, pentru ca rezultatele preconizate a fi slabe la alegerile locale să fie decontate de conducerea interimară a lui Ciolacu

Conducerea PSD se reunește, astăzi, și pentru a stabili data Congresului. După ce moțiunea de cenzura a trecut, Marcel Ciolacu și-ar fi dorit ca Congresul sa aibă loc pana la finalul lunii Februarie pentru a fi votat, rapid, președinte plin al PSD. Mai ales ca amenințarea Sorin Grindeanu ii sufla in ceafa. Sunt lideri Psd care il considera pe Grindeanu mai potrivit sa candideze pentru funcția de președinte PSD. 

Unii dintre ei au anunțat și public. Organizația Psd Arad a votat o rezoluție in acest sens, in care prima opțiune pt șefia PSD este Sorin Grindeanu. A doua varianta este sa aibă loc Congresul după alegerile locale și anticipate și pana atunci sa rămână actuala conducere interimara. Potrivit unor surse, Grindeanu și-ar dori mai degrabă aceasta varianta pt ca se așteaptă ca psd sa obțină un scor mic in alegeri, iar conducerea din acel moment sa deconteze. Adusă să deconteze Ciolacu pentru a veni el președinte apoi. 

Înțelegerea inițială între Ciolacu și Grindeanu a fost, potrivit unor surse, ca Marcel Ciolacu sa fie președinte interimar, iar Grindeanu sa fie cel care va candida la Congres. Ulterior, Ciolacu s-a răzgândit, fiind nemulțumit și de oamenii care îl susțin pe Grindeanu. 

×
Subiecte în articol: PSD Sorin Grindenu Marcel Ciolacu Congres
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close