Antena 3 CNN Politică Războiul scrisorilor pe uninominal continuă. Geoană îi răspunde lui Băsescu

Războiul scrisorilor pe uninominal continuă. Geoană îi răspunde lui Băsescu

Războiul scrisorilor pe uninominal continuă. Geoană îi răspunde lui Băsescu
31 Ian 2008   •   17:38

Liderul PSD, Mircea Geoană a răspuns şi celei de-a doua scrisori adresată de preşedintele Traian Băsescu. Geoană i-a trimis şefului statului o scrisoare în care afirmă că singura posibilitate ca votul uninominal să se aplice de la alegerile din 2008 este rezolvarea rapidă obiecţiilor de neconstituţionaliate. Liderul PSD îşi exprimă regretul că şeful statului nu a avut răbdarea să aştepte răspunsul PSD care va conţine soluţiile pentru ca România să aibă un vot uninominal conform dorinţelor românilor.

"Din acest motiv, mă văd nevoit să reiau: singura soluţie pentru a avea vot uninominal în 2008 este rezolvarea rapidă a obiecţiilor de neconstituţionalitate ridicate de către Curtea Constituţională. (...) Vă invit să vă alăturaţi PSD în susţinerea variantei noastre", scrie Mircea Geoană care a adăugat şi un post scriptum la scrisoarea trimisă preşedintelui:

"Atacul nedemn al omului politic Traian Băsescu, cuprins într-o scrisoare care poartă antetul Preşedintelui României, mă obligă să vă dau un răspuns. Votul uninominal e mult mai bun decât sistemul pe listă şi el va fi adoptat prin contribuţia decisivă a PSD. (...) Dar, vă aduceţi aminte probabil că sistemul de vot uninominal nu a generat nici o sancţiune pentru candidatul cercetat penal în dosarul Flota, pentru primarul care şi-a făcut singur cadou o casă în strada Mihăileanu, care a transformat bordura în afacerea anului pentru clientela politică a Cotroceniului, ori pentru fostul căpitan de marină care a dat foc la zeci de nave prin porturi străine."

Post scriptum-ul este de fapt un răspuns la scrisoarea primită miercuri seară de la preşedintele Traian Băsescu în care acesta îi reproşa liderului PSD că locuieşte într-un imobil RA-APPS pentru care plăteşte o chirie modică şi pe care intenţionează să-l cumpere.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close