Antena 3 Politică Restricțiile Guvernului, atacate în Instanță chiar de membrii PNL

Restricțiile Guvernului, atacate în Instanță chiar de membrii PNL

de Alina Sorocean    |    01 Apr 2021   •   12:21
Restricțiile Guvernului, atacate în Instanță chiar de membrii PNL
Sursa foto: Hepta

Noile restricţii impuse de Guvern sunt atacate în instanţă chiar de membrii PNL. Printr-o contestație depusă la Tribunalul București, aceştia atrag atenția asupra faptului că Executivul nu a prezentat un raport care să indice faptul că închiderea magazinelor la ora 18 sau interzicerea circulației după ora 20 ar genera o scădere a ratei de infectare. Mai mult decât atât, în contestație mai este precizat că nici carantina impusă în Timișoara nu a adus rezultate.

Mâine, unul dintre liberali va depune, la Tribunalul București, contestația prin care atrage atenția asupra faptului ca Executivul nu a prezentat un raport care să indice că închiderea magazinelor la 18.00 și interzicerea circulației după ora 20.00 ar conduce la o scădere a ratei de infectare.

Mai mult, în contestația redactată se arată faptul că nici măsurile restrictive și carantina nu au avut un efect pozitiv nici în cazul Timișoarei, unde chiar după 20 de zile se menținea pragul de 8 cazuri la mia de locuitori.

În plus, liberalii susțin că România este în colaps, iar măsurile acestea afectează și mai rău sectorul HORECA, față de care Guvernul nu și-a îndeplinit toate promisiunile.

”Onorată Instanță, vă rog respectuos să îmi admiteți acțiunea pe care am formulat-o și prin hotărârea pe care o veți pronunța să dispuneți: 

1. Anularea Hotărârii cu nr. 20 din data de 25.03.2021 a CNSU privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei COVID-19, aprobată prin Președintele CNSU Florin-Vasile Cîțu, în calitate de prim-ministru al României, ca nelegală și neîntemeiată.

2. Obligarea Guvernului României prin Președintele CNSU Florin-Vasile Cîțu, în calitate de prim-ministru al României, la relaxarea și restabilirea situației prin abrogarea Legii 55 din 15.04.2020, prin care restrânge drepturile și libertatea cetățenilor români, cu privire la dreptul la muncă și liberă circulație. 

3. Obligarea Guvernului României prin Președintele CNSU Florin-Vasile Cîțu, în calitate de prim-ministru al României  la relaxarea și restabilirea situației prin abrogarea Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, prin care restrâng drepturile și libertatea cetățenilor români. 

Motivele acțiunii: 

Consider că Hotărârea cu nr.20 din data de 25.03.2021 a CNSU privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei COVID-19, aprobată prin președintele CNSU Florin-Vasile Cîțu, în calitate de prim-ministru al României, și Legea 55 din data de 15.04.2020, sunt nelegale și neîntemeiate, întrucât ambele încalcă principiile fundamentale ale Constituției României prevăzute atât de dispozițiile art. 25 din Constituția României privind libera circulație cât și dispozițiile art. 3 din Codul Muncii.

”Înainte de calitatea de membru PNL, am calitate de cetățean al României”

Membrul PNL care a depus contestația și care a refuzat să rămână anonim din motive lesne de înțeles, a intrat în direct la Antena 3 unde a explicat situația. 

”Înainte de calitatea de membru PNL, am calitate de cetățean al României. Fapt pentru care consider că hotărârea nr. 20, legea 55 și 136 sunt nelegale și neîntemeiate, deoarece încalcă principiile fundamentale ale Constituției României, (...), Președintele CNSU Florin-Vasile Cîțu adoptând aceste prevederi legale fără o analiză științific-medicală, prezentată de specialiști medicali, din cadrul OMS, din care să rezulte că limitarea operatorilor economici prin reducerea intervalului orar, respectiv ora 18:00, conduc la răspândirea COVID mai rapidă”, a declarat membrul PNL pentru Antena 3. 

 

 

×
Subiecte în articol: restricţii PNL

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close