Antena 3 Politică Roberta Anastase şi Gyorgy Frunda au reclamat că au fost şantajaţi de mai mulţi jurnalişti

Roberta Anastase şi Gyorgy Frunda au reclamat că au fost şantajaţi de mai mulţi jurnalişti

03 Mai 2011   •   17:28
Roberta Anastase şi Gyorgy Frunda au reclamat că au fost şantajaţi de mai mulţi jurnalişti
Sursa foto: Foto: Agerpres

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a reclamat, în cadrul unei discuţii despre un proiect de Lege a presei, că a fost şantajată în repetate rânduri de mai mulţi jurnalişti, potrivit Mediafax.

Anastase a relatat că în campania prezidenţială i s-a cerut din partea unei televiziuni din Prahova 50.000 de euro pentru ca aceasta să nu atace PDL-ul.

"Dragoş Pătrar, celebru de acum, a apărut la televizor şi a spus: PDL, înainte de a începe campania electorală, ca să nu-i atac în campanie, trebuie să-mi dea 50.000 de euro", a precizat Anastase ziariştilor, arătând că este vorba de postul de televiziune Prahova TV.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că deşi s-a gândit să-l acţioneze pe cale penală pe Pătrar, potrivit prevederilor în vigoare, nu poate să reacţioneze.

Aceasta a adăugat că nu a avut nicio posibilitate să reacţioneze nici în cazul site-ului Cotidianul.ro, care a scris despre ea că are datorii la stat, dar şi despre implicarea familiei sale în afaceri cu petrol.
   
În acelaşi timp, senatorul UDMR Gyory Frunda a precizat, la rândul său, că în presă sunt oameni care îşi câştigă pâinea din calomniere, adăugând că un director de ziar i-a spus că are fotografii cu el alături de o tânără domnişoară.

"I-am spus că era vorba de fiica mea. Trebuia să-l las să o publice şi, apoi, să-l fi dat în judecată"

ONG-urilor din domeniu au propus o lege a presei care prevede că, în România, presa este liberă şi orice formă de cenzură este interzisă.

"Constituie cenzură orice formă de interzicere sau împiedicare, inclusiv pe cale judecătorescă, de publicare a unui material jurnalistic, în întregime sau în parte, într-o singură apariţie sau în serial", se precizează în proiectul propus, adăugându-se că "libertatea presei nu poate fi restrânsă pentru protejarea unui alt drept, interes sau valoare socială decât dacă restrângerea este prevăzută de lege, este proporţională cu scopul urmărit şi este necesară într-o societate democratică".

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase Gyorgy Frunda santaj

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close