Antena 3 CNN Politică România e de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu

România e de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu

Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră, spune, vineri, premierul Marcel Ciolacu, în ziua în care se împlinesc 20 de ani apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

România e de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto
de Dana Musceleanu    |    29 Mar 2024   •   08:25

„Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră. În cei 20 de ani de apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, România a devenit un pilon important și și-a consolidat poziția în interiorul alianței respectându-și angajamentele de securitate în zona Mării Negre”, notează, vineri, marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul susţine că România va continua să fie un actor influent și constructiv în interiorul NATO în vederea consolidării și dezvoltării alianței în așa fel încât garanțiile de securitate colectivă să asigure românilor stabilitatea și siguranța de care au nevoie pentru dezvoltarea României.

România a devenit membru al Organizației Tratatului Atlantincului de Nord, odată cu depunerea instrumentului de aderare la organizație la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la Washington, D.C., la 29 martie 2004. Ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul NATO a avut loc la 2 aprilie 2004.

×
Subiecte în articol: NATO Marcel Ciolacu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close