Antena 3 CNN Politică Sârbu: L-am informat pe premierul Boc de refuzul meu. Boc: ?La Muncă vom avea propunere PDL?

Sârbu: L-am informat pe premierul Boc de refuzul meu. Boc: ?La Muncă vom avea propunere PDL?

Sârbu: L-am informat pe premierul Boc de refuzul meu. Boc: ?La Muncă vom avea propunere PDL?
Sursa foto: Emil Boc
18 Dec 2009   •   16:35

Vicepreşedintele PSD Marian Sârbu a declarat, vineri, că i-a comunicat deja premierului desemnat, Emil Boc, decizia PSD de a nu prelua portofoliul Muncii. Liderul social-democrat a precizat că îl va anunţa şi pe preşedintele Băsescu. Boc a arătat, înaintea şedinţei Colegiului Director, că propunerea pentru ministerul muncii va fi de la PDL, cel mai probabil urmând să fie numit Mihai Şeitan, actual secretar de stat în cadrul ministerului.
Întrebat dacă în acest moment este exclusă total participarea sa în Guvernul viitor condus de Boc, Sârbu a răspuns: "Da, da. Am vorbit cu premierul Boc, i-am comunicat, i-am mulţumit pentru încredere. Voi face acelaşi lucru cu preşedintele Traian Băsescu".
El a mai spus că îşi menţine opinia că ar fi putut prelua portofolul Muncii în această perioadă dificilă, dar a apreciat că argumentele prezentate de colegii săi în CExN i s-au părut convigătoare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a arătat, la rândul său, că membrii Comitetului Executiv Naţional au respins oferta făcută de premierul desemnat, Emil Boc, ca vicepreşedintele Marian Sârbu să facă parte din noul guvern.

"În aceste condiţii, oferta devine caducă. Domnul Marian Sârbu a declinat această invitaţie pe baza deciziei partidului nostru de a merge în opoziţie", a adăugat Geoană.

Premierul desemnat Emil Boc a luat act rapid de refuzul PSD, anunţând că propunerea pentru ministerul Muncii va fi de la PDL.

"Vom avea propunere PDL" a afirmat Boc, luând act de refuzuşl lui marian Sârbu. El a mai spus că în cadrul Colegiului Director va fi supusă votului lista miniştrilor propuşi de Partidul Democrat Liberal. Cel mai probabil, Mnisterul Muncii va fi coordonat de Mihai Şeitan, actual secretar de stat în cadrul ministerului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close