Unul dintre cei mai vechi lideri PNL și-a dat demisia: 'Declarație de dragoste pentru PSD din partea PNL'

07 Mar 2020   •   21:58
Unul dintre cei mai vechi lideri PNL și-a dat demisia: 'Declarație de dragoste pentru PSD din partea PNL'

Președintele PNL Iași, Marius Bodea, a demisionat, astăzi, din partid, după 22 de ani, în urma deciziei de susținere a lui Mihai Chirica la Primăria Iași.

"Este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL", spune Bodea.

Marius Bodea a scris, în această seară, pe Facebook, faptul că susținerea fostului social-democrat Mihai Chirica, la Primăria Iași este 'un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica'.

Despre decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași spune că „este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă”.

„După ani de opoziție și revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populație, exponent al unui tip de politică desăvârșit pesedistă, fost vicepreședinte național al PSD, șef al filialei ieșene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iași a pozițiilor de Director Tehnic, Viceprimar și Primar, suntem puși în fața unei anomalii dezgustătoare de a-l susține, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea” spune Marius Bodea, președinte, până sâmbătă, al organizației municipale a PNL Iași.

Deputatul consideră că nici măcar nu este vina lui Mihai Chirica pentru că și-a dorit o asemenea „tichie“ în panoplie, „cumpărând influența unui șef de filială a PNL, cea a lui Costel Alexe”.

„Vina este a tuturor celor care, scriptic, figurând în opoziție în acești ani, au tăcut complice la faptele reprobabile ale actualul primar, au preferat mici și călduroase avantaje locale, ciugulind din mâna primarului. Aceeași vină o au și ceilalți parlamentari de Iași sau lideri ai partidelor de opoziție locală, care au lipsit cu desăvârșire în toți acești ani de la dezbaterea problemelor serioase ale Iașului, au lăsat întreaga luptă de opoziție pe umerii unui singur om, care, în felul acesta, nu a mai părut credibil, ci angrenat într-o luptă a lui personală (când, de fapt, trebuia să fie una colectivă, a unei majorități a comunității noastre). Indirect l-au susținut în acești ani pe domnul Chirica, și de aceea astăzi nu pot fi credibili cu văicăreala aceasta electorală, descoperind subit că Mihai Chirica este corupt și distruge viitorul orașului nostru. Ce vom putea spune astăzi oamenilor? Că cele 5-6 vile ale primarului Chirica, în valoare de peste 1 milion și jumătate de euro, ale unui om care toată viața a lucrat la stat, trebuie să fie un reper de înavuțire pentru fiecare funcționar public român? Că e normal ca fiecare bebeluș de politician să aibă câte o proprietate de un sfert de milion de euro pe numele său? Că traficul sufocant din Iași este la modă și e bine așa? Că respirând zilnic otrava celui mai poluat oraș din România vom fi fericiți? Că e civilizat să stăm 45 de minute în stații de transport public așteptând un cazan pe roți ca să ne îmbarce? Că nu avem nevoie de investiții publice mai mari decât un catarg și niște cai la Poliția Locală? Că gazonul pus electoral prin oraș este tot ceea ce merităm noi, ieșenii? Și, la final, să ne cerem și scuze, dacă nu chiar iertare, că am îndrăznit să îl criticăm?”, scrie Marius Bodea, care a fost contracandidatul lui Mihai Chirica la precedentele alegeri pentru Primăria Iași.

Bodea afirmă că după 22 de ani cât a fost membru PNL, alege să își dea demisia.

„Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nici o ofertă călduță pentru consolare”, afirmă deputatul.

Acesta consideră că o alianță de dreapta puternică, cu un singur candidat, care să se opună actualului primar al Iașului, ar fi câștigat Primăria Iași în mod categoric.

Biroul Politic Județean al PNL Iași a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iașului. Fostul social-democrat a fost susținut de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat „împotrivă”. Pentru președinția CJ Iași este susținut ministrul Mediului, Costel Alexe.

(sursa: Mediafax)

Parteneri
x close