Antena 3 Politică Scandal la şedinţa unde ar trebui să fie votat bugetul Capitalei. Consilier PSD: "Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?" Preşedinte de şedinţă: "Tăiaţi-i microfonul!"

Scandal la şedinţa unde ar trebui să fie votat bugetul Capitalei. Consilier PSD: "Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?" Preşedinte de şedinţă: "Tăiaţi-i microfonul!"

de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   17:32
Scandal la şedinţa unde ar trebui să fie votat bugetul Capitalei. Consilier PSD: "Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?" Preşedinte de şedinţă: "Tăiaţi-i microfonul!"
Sursa foto: hepta

Un nou scandal în ședința de Consiliu General, în care urmează să fie votat bugetul Capitalei, rămas neadoptat din cauza neînţelegerilor dintre PNL şi USR-PLUS.

Noua dispută de la Primăria Capitalei a pornit de la faptul că primarul general, Nicușor Dan, a anunțat înjumătățirea indemnizației pentru persoanele adulte cu handicap.

"Hotărârea de Consiliu General care stabilește cuantumul indemnizației pentru persoanele adulte cu handicap este în vigoare. Noi astăzi votăm bugetul. Dacă la un moment dat vor fi bani la buget și se va reveni asupra alocării financiare o să avem și hotărârea o să avem și alocarea financiară”, a afirmat Nicușor Dan.

El a precizat că în proiectul de buget indemnizația pentru persoanele adulte cu handicap este de 250 de lei, față de 500 de lei, cât este în hotărârea aprobată de CGMB.

Consilier PSD către președintele de ședință de la PNL: "Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?"

Pornind de la acest anunț, consilierul PSD, Aurelian Bădulescu (foto, stânga) a intrat în dialog cu președintele de ședință, Sorin Purcărea (PNL), căruia i-a cerut lămuriri.

"Eu am o hotărâre de consiliu pe care am adoptat-o. În interiorul bugetului, dvs. modificați de la 500 la 250 de lei. Ia uimește-mă dumneata cu vreo logică. Lasă-l pe primar, că nu știe, că dumneata ești deștept”, i s-a adresat Bădulescu lui Purcărea.

La remarca președintelui de ședință, că nu este rolul său să-i lămurească pe cei prezenți, Bădulescu a continuat:

"Nu mai face pe deșteptul cu păr alb. (...) Nu-mi mai zice mie că m-am liniștit sau nu. Dacă-ți iau asta din repertoar, altceva mai știi? Răspunde-mi punctual. Așa sunt eu, mai efervescent... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”, a adăugat Bădulescu.

Silviu Purcărea a cerut staff-ului tehnic să îi taie microfonul social-democratului.

Discuțiile pe noul buget încep cu tăierile

"Este un demers început încă din luna ianuarie, demers dificil pentru că am plecat cu o situație financiară extrem, extrem de dificilă. Pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile.

A fost un întreg efort pentru care vreau să mulțumesc colegilor din majoritate, pentru a ajunge la un buget rezonabil azi.

Este un buget al curățeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri.

Nu poți face mari lucrări de investiții când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar.

Nicuşor Dan: Este un buget al curăţeniei

Primăria Capitalei se va ține de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen”, a spus, la începutul ședinței, primarul general.

El a precizat că vor fi alocate fonduri pentru investiții în termoficare și în infrastructură.

„Terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert – și deschidem acele restanțe care au rămas pe mediu: Registrul spațiilor verzi și un nou Plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem.

Pe scurt, este un buget al curățeniei care deschide calea acelor investiții serioase care să rezolve problemele importante ale vieții bucureștenilor”, a completat Nicușor Dan.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close