Antena 3 Politică Radu Tudor, scenariu în criza politică: "Revine Nicolae Ciucă premier?"

Radu Tudor, scenariu în criza politică: "Revine Nicolae Ciucă premier?"

de Milena Niță    |    15 Apr 2021   •   10:44
Radu Tudor, scenariu în criza politică: "Revine Nicolae Ciucă premier?" Hepta

Revocarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătăţii a creat o criză politică, USR-PLUS anunţând că-și retrage sprijinul pentru premierul Florin Cîțu, după decizia de ieri a acestuia.

Acum, sunt mai multe scenarii de guvernare luate în calcul şi se vorbeşte inclusiv de posibila revenire a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, vine însă cu un alt scenariu: posibilitatea ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să preia această funcție, dacă USR-PLUS rămâne pe poziție.

Radu Tudor: Revine Nicolae Ciucă premier?

"Dacă Alianța USR-PLUS rămâne ferm împotriva lui Florin Cîţu, revine Orban prim-ministru? Sau mai degrabă fostul premier interimar Nicolae Ionel Ciucă?", se întreabă jurnalistul Antena 3 Radu Tudor, pe pagina de Facebook.

Nicolae Ciucă este ministrul Apărării Naționale, iar în perioada 7 decembrie 2020 - 23 decembrie 2020, el a fost premier interimar al României, în urma demisiei lui Ludovic Orban.

Variante de guvernare, în plină criză politică

Scandalul din coaliţie pare să fie un moment favorabil pentru PNL şi Ludovic Orban, care ar putea ajunge din nou la Palatul Victoria. 

În acest moment, sunt luate în calcul mai multe variante de guvernare. Există scenariul unui guvern minoritar cu Florin Cîţu premier şi cu susţinerea PSD. 

O altă variantă este ca Florin Cîţu să demisioneze de la şefia Guvernului, iar PNL să vină cu o propunere. 

1. PNL nu renunță la Florin Cîțu. USR-PLUS se retrage de la guvernare și România va avea un guvern minoritar. 

2. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și îl propune pe Ludovic Orban. USR-PLUS acceptă și guvernarea continuă. 

3. PNL îl menține pe Florin Cîțu premier. USR-PLUS cedează și propune pe altcineva la Ministerul Sănătății.

4. PNL îl retrage pe Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis propune un guvern de specialiști cu largă susținere.

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis.

Dacă Alianța USR PLUS ramane ferm împotriva lui Florin Cîţu , revine Orban prim ministru? Sau mai degraba fostul premier interimar Nicolae Ionel Ciucă ?

Publicată de Radu Tudor (radu-tudor.ro) pe Miercuri, 14 aprilie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close