Antena 3 CNN Politică Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă

Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă

Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, început cu peste doi ani în urmă
11 Apr 2016   •   13:48

Prin decizia nr.1118 din 8 aprilie 2016 dată de Completul de judecată nr.4 de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, senatorul PSD Sorin Ilieșiu a câștigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl declarase incompatibil în urma unui raport eronat de evaluare emis la data de 12 martie 2014. După ce raportul a fost contestat de senatorul Ilieșiu, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză în septembrie 2014. Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs, dar, prin decizia definitivă din 8 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a respins ca nefondat.

Senatorul Ilieșiu a fost apărat în această cauză de avocatul Lucian Bolcaș, unul dintre cei mai apreciați juriști din România.

Menționăm că senatorul PSD Ilieșiu, fost membru PNL, a fost declarat incompatibil de către ANI la scurt timp după ce acesta a cerut: (1) demisia președintelui PNL Crin Antonescu – pentru că acționase pentru ruperea Uniunii Social Liberale votate masiv de electorat -, și (2) înlocuirea lui cu fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu. Ca urmare, la propunerea lui Crin Antonescu, senatorul Ilieșiu a fost exclus din PNL.

În martie 2014, prin două scrisori deschise publicate în presa vremii, senatorul Sorin Ilieșiu i-a cerut zadarnic președintelui în funcție al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescusă dispună reevaluarea ”integrității” sale având în vedere dovezile care o probează precum și prejudiciul de imagine adus inclusiv prin faptul că timp de două zile pe ecranele unor posturi TV de audiență națională a fost difuzat de dimineață până noaptea următorul text: ”Sorin Ilieșiu — incompatibil alături de zeci de parlamentari. Unii sunt acuzați și de fals în declarații”.

Cu zece ani în urmă, senatorul PSD Sorin Ilieșiu a fost unul dintre liderii societății civile care au militat pentru înființarea Agenției Naționale de Integritate, în speranța evaluării corecte a integrității demnitarilor.

Amintim faptul că în anul 2015 DNA l-a trimis în judecată pentru corupție pe Președintele Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close