x close

Sinteza zilei. Ponta-Cioloș, replici incendiare în direct

de D.G.    |    12 Iun 2019   •   22:34
Sinteza zilei. Ponta-Cioloș, replici incendiare în direct 817

Victor Ponta și Dacian Cioloș au aruncat replici dure, miercuri seară, în direct la o emisiune TV.

Prezentator: Vreau să vă întreb de ce nu ați semnat moțiunea și dacă acesta este un semnal pentru PSD?

Victor Ponta: Nu, este un semnal pentru cei care votează Pro România legat de faptul că nu suntem de acord cu textul propus, că nu vrem să avem legături de parteneriat politic cu PNL, USR, PMP, că vom vota moțiunea de cenzură dintr-un singur motiv: acela că ne dorim un guvern mai bun decât cel actual

Dar, în niciun caz nu se pune problema să facem alianțe politice cu cei de la PNL, USR și PMP cu care avem niște diferențe fundamentale.

Prezentator: În cazul în care Guvernul pică, nu se vă regăsit Pro România?

Victor Ponta: În condițiile în care ar trece moțiunea de cenzură, ceea ce în acest moment e puțin probabil, dar dacă ar trece, eu cred că singura soluție corectă și rațională este ca domnul Iohannis în calitatea sa de arbitru, nu de jucător, să cheme absolut toate forțele politice, și mă refer inclusiv la PSD, la ALDE, și să ceară niște soluții la problemele pe care le avem stringente. (...)

Vedeți că PNL și USR se cam ceartă, cam cum se ceartă și ceilalți. Când vrei voturi de la cineva, în speță de la PSD și ALDE, nu-i înjuri toată ziua la TV și te aștepți după aia să-ți voteze moțiunea. Într-un fel ori îi bănuiesc că nu se pricep ori îi bănuiesc că chiar nu au vrut să treacă moțiunea și de asta i-au tot atacat pe cei de la PSD și ALDE.

Într-o altă emisiune TV, Dacian Cioloș a afirmat că nu există neînțelegeri în interiorul alianței.

"Nu există. Tot căutați și dvs. și alții neînțelegeri. N-are cum să existe pentru că discutăm zilnic despre ceea ce facem. Suntem gata să intrăm cât de repede putem la guvernare, în măsura în care avem o majoritate politică în parlament", a spus Dacian Cioloș, la România TV.

Declarațiile celor doi lideri politici au fost comentate de invitații lui Mihai Gâdea:

"E o năuceală la domnul Cioloș. Domnul Ponta și-a dat seama că nu prea merge și e ca vulpea cu strugurii: dacă a văzut că USR spune că nu guvernează cu oricine și nu susține pe oricine, atunci spune și el că nu ar guverna cu USR și PNL.

Dar că să cadă Dăncilă ca să vină un guvern mai bun, la el fiind Tudose, de exemplu. Încearcă toți să găsească explicații în așa fel încât să nu le spună direct celor care i-au votat că practic au votat degeaba", a afirmat Mugur Ciuvică.

Citeşte mai multe despre:

Sinteza Zilei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati