Antena 3 CNN Politică Social-democratul Ilie Sârbu, ales noul preşedinte al Senatului

Social-democratul Ilie Sârbu, ales noul preşedinte al Senatului

Social-democratul Ilie Sârbu, ales noul preşedinte al Senatului
28 Oct 2008   •   18:24

Soarta preşedinţiei Senatului a fost hotărâtă în favoarea candidatului PSD Ilie Sârbu. Absenţa senatorilor PD-L şi PRM a făcut ca zarurile pentru şefia Senatului să fie aruncate în favoarea candidatului social-democrat. Acesta nu a avut altceva de făcut decât să aştepte epuizarea tuturor procedurilor, votul reunit al senatorilor liberali şi udemerişti fiind insuficient pentru instalarea rivalului Radu Câmpeanu.
Potrivit procedurii, în cazul în care nu sunt întrunite condiţiile înregistrării majorităţii calificate ? 69 de voturi exprimate în favoarea unui candidat- se trece la la revotare, urmând ca preşedinte să fie desemnat candidatul care va întruni cele mai multe voturi la nivelul senatorilor prezenţi în condiţiile înregistrării cvorumului de lucru.
Senatorii PRM şi cei ai PDL au părăsit, în marea majoritate, sala de plen înaintea derulării procedurii de vot, câţiva dintre ei rămânând, totuşi, în sală, fără însă a-şi exercita votul.
În urma numărării voturilor exprimate de senatori în al treilea tur , Sârbu a obţinut 45 voturi, iar Câmpeanu 33 voturi, scorul fiind similar cu cel înregistrat în al doilea tur.
În primul tur, Ilie Sârbu a obţinut 43 de voturi, Radu Câmpeanu - 29 de voturi, iar candidatul propus de UDMR, Gyorgy Frunda - 10 voturi. Nu au lipsit nici obişnuitele mici defecţiuni în tabăra social-democrată. Câţiva senatori PSD par a fi votat în primul tur de partea liberalului Câmpeanu, în condiţiile în care în sală erau 26 de senatori PNL.
Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu presedinte Senat
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close