Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Credeți că este împinsă Laura Codruța Kovesi către prezidențiale?

SONDAJ. Credeți că este împinsă Laura Codruța Kovesi către prezidențiale?

2 minute de citit Publicat la 20:58 19 Apr 2019 Modificat la 20:58 19 Apr 2019
SONDAJ. Credeți că este împinsă Laura Codruța Kovesi către prezidențiale?
foto: Agerpres

UPDATE: 20.55

Credeți că este împinsă Laura Codruța Kovesi către prezidențiale?

Votul s-a încheiat. Telespectatorii Antena 3 au răspuns astfel la întrebarea adresată de Răzvan Dumitrescu: DA: 57,4%, NU: 42, 6%.

----------------------------

Din 2016 și până în prezent, România este în permanență ținta criticilor venite din partea unor oficiali UE. Tema este simplă: independența justiției și respectarea statului de drept.

Au sau nu au dreptate oficialii europeni care au luat România la țintă. Ar fi de dorit ca în spatele acestor poziții să fie și argumente clare, nu doar enunțuri. Câte din aceste critici au fost însoțite însă și de exemple clare?

Are cineva interesul să fim ținuți în permanentă presiune? O presiune care s-a simțit și mai mult cu ocazia candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

A îndemna, de pildă, la încetarea procedurilor judiciare ce se desfășoară în România asupra fostei șefe DNA de la înalta tribună a Parlamentului European sau de la pupitrul Comisiei Europene nu este ingerință politică în justiție?

Când aplicăm și când nu aplicăm principiile? Sau interesul poartă fesul, așa cum spune o veche zicală românească? Să fie Kovesi noua Macovei, care distruge România ca imagine de la Bruxelles sau există un alt plan ce nu are legătură cu justiția?

Credeți că este împinsă Laura Codruța Kovesi către prezidențiale?

RĂSPUNDEȚI ACUM CU 'DA' SAU 'NU' LA 1272 (0,6 EUR/SMS TVA INCLUS)

ARGUMENTE PRO SAU CONTRA IDEEI CĂ ATACURILE DE LA BRUXELLES ASUPRA ROMÂNIEI AU TEMEI POLITIC

Dragoș Pâslaru (USR): Tema justiției a pornit de la OUG 13

"Tema justiției nu este o temă impusă de Bruxelles. A fost pusă pe masă de OUG 13 pe care Guvernul PSD-ALDE a adoptat-o, fără să înțelegem de unde vine urgența ei sau fără ca să fie o mențiune în programul de guvernare despre ea.

Tema a declanșat un protest masiv în societate și evident că după aceea a trebuit să dea înapoi. Întrebarea care rămâne e: de ce a fost urgent? Ce-a fost urgent în OUG 13? Acolo s-a pus pe masa tratativelor justiția. Bruxelles-ul reacționează", a spus Dragoș Pâslaru, candidat al Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare și fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș.

Florin Iordache (PSD): Totul este politic

"Totul e politic. OUG 13 nu făcea decât să pună în aplicare programul de guvernare. La capitolul justiție se spune foarte clar să aducem cât mai repede la îndeplinirie hotărârile CCR. În OUG 13, Curtea Constituțională ne-a dat două decizii care au spus că abuzul în serviciu trebuie să aibă o anumită formulă care să respecte deciziile. Dacă noi ne-am angajat că vom duce la îndeplinire ad literam programul de guvernale și deciziile CCR, veți înțelege urgența, pentru că dacă în 45 de zile legiuitorul, fie că discutăm de Guvern, fie că discutăm de Parlament nu pune la îndeplinire deciziile Curții, oamenii au de suferit.

Am fost criticați în ultima perioadă că politicul are ingerință în justiție. Păi ce ingerință mai multă vreți din partea politicului care de la Bruxelles atât președintele Parlamentului, Antonio Tajani, cât și vicepreședintele, domnul Timmermans, spun să se oprească o anchetă penală?", a apus Iordache.

Întrebări din public:

×
Etichete: Florin Iordache
x close