Antena 3 CNN Politică PSD cere ca și parlamentarii confirmați cu COVID-19 să poată vota moțiunea de cenzură

PSD cere ca și parlamentarii confirmați cu COVID-19 să poată vota moțiunea de cenzură

Sorin Grindeanu este de părere că președinții celor două camere ale Parlamentului ar trebui să găsească soluții, astfel încât toți parlamentarii să își poată exercita dreptul de vot la moțiunea de cenzură, inclusiv cei aflați în izolare.

PSD cere ca și parlamentarii confirmați cu COVID-19 să poată vota moțiunea de cenzură
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    04 Oct 2021   •   13:28

„Cei 157 de parlamentari ai PSD vor vota la vedere. Îi invităm și pe cei de la AUR și USR să-și asume acest vot de blam la adresa lui Cîțu și acoliților lui.

Solicităm președinților celor două camere, Anca Dragu și Ludovic Orban - mă gândesc că până mâine mai e președinte, să identifice soluții pentru ca toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică, să poată să-și exprime votul. Suntem în plin val patru, cu peste 10.000 de cazuri zilnic și în cazul în care apar suspiciuni trebuie să existe o variantă legală ca orice vot să fie exprimat”, a declarat, luni, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Asta în condițiile în care Partidul Social Democrat are deja un parlamentar conformat pozitiv COVID-19, dar și unul care va participa la vot în ciuda condițiilor precare de sănătate. 

”Avem, însă, și un parlamentar care se confruntă, de mai multă vreme, cu o afecțiune gravă și care totuși, mâine, va veni la vot”

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”, care va fi dezbătută și votată în ședința de marți a plenului reunit.

Liberalii s-au răzgândit! Vor fi prezenți în sală la votul moțiunii de cenzură depuse de PSD

Liberalii s-au întrunit în ședință cu foarte puțin timp în urmă și au stabilit că vor merge, mâine, la ședința de plen, când va fi votată moțiunea de cenzură, însă nu vor participa la votul propriu-zis.

În timpul ședinței care încă nu s-a finalizat, membrii Partidului Național Liberal au decis că trebuie să fie prezenți, marți, la votul moțiunii de cenzură, însă doar pentru a urmări procesul de votare și pentru a vedea ce fac celelalte partide, în special cei de la USR PLUS. Și asta pentru că, spun liberalii, dacă vor vota moțiunea de cenzură, aceștia vor trebui să își asume și ce urmează după moțiunea de cenzură și anume o eventuală coaliție cu social-democrații și cu parlamentarii din AUR. 

Aceasta ar fi strategia pentru mâine a liberalilor, care au ajuns la concluzia că nu au nicio șansă să îi împiedice și să îi convingă pe cei din USR PLUS să nu voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Așadar, liberalii s-au împăcat cu ideea că moțiunea de cenzură va trece și vor stabili, după ziua de mâine, ce plan vor pune în aplicare. 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu PSD motiune de cenzura
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close