Antena 3 CNN Politică Strategie anti-PDL: Refacerea şi reconfirmarea majorităţii PSD-PNL la nivelul Consiliilor Judeţene

Strategie anti-PDL: Refacerea şi reconfirmarea majorităţii PSD-PNL la nivelul Consiliilor Judeţene

Strategie anti-PDL: Refacerea şi reconfirmarea majorităţii PSD-PNL la nivelul Consiliilor Judeţene
Sursa foto: Mircea Geoanã, Crin Antonescu
18 Dec 2009   •   17:36

PSD a decis să facă în continuare curte PNL pentru menţinerea majorităţii politicce în cele peste 30 de Consilii Judeţene unde cele două formaţiuni politice au colaborat până în prezent. Decizia reconfirmării majorităţilor judeţene cu PNL a fost luată în şedinţa Comitetuilui executiv Naţional ade astăzi, urmând a fi stabilită "o manieră concretă de conlucrare şi coordonare" cu liberalii şi în Parlament, a anunţat liderul social-democrat Mircea Geoană.
"Am luat decizia să reconfirmăm majorităţile PSD-PNL la nivelul Consiliilor Judeţene, astăzi suntem în majorităţi judeţene în peste 30 de judeţe, decizia Comitetului Executiv este de păstra aceste majorităţi şi stabili la nivelul Parlamentului între cele două partide ale opoziţiei democratice din România o manieră concretă de conlucrare şi coordonare", a precizat liderul PSD. 
Geoană a mai afirmat că grupurile parlamentare ale PSD au fost mandatate "pentru a avea o atitudine extrem de activă în dezbaterea cu privire la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale din 2010".
"Este obligatoriu ca acest buget să conţină mecanisme transparente de alocare a resurselor către proiecte de investiţii, către probleme sociale şi către autorităţile locale astfel încât să eliminăm din România caracterul discreţionar şi bunul plac în alocarea resurselor destinate structurilor administraţiei locale", a explicat liderul PSD.
Gheoană a dat ca exemplu, "acţiunea de o brutalitate fără precedent" care ar fi fost declanşată de PDL împotriva primarilor PSD "prin acţiuni de suspendare a primarilor pe temei complet nelegal, inclusiv încercări de convocare de referendumuri locale pentru revocarea unor aleşi locali ai PSD". Geoană a promis că PSD îşi va susţine primarii atât din punct de vedere politic, cât şi juridic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close