Antena 3 CNN Politică Surpriză în cursa pentru alegerile prezidențiale: Un cunoscut candidat se retrage!

Surpriză în cursa pentru alegerile prezidențiale: Un cunoscut candidat se retrage!

Surpriză în cursa pentru alegerile prezidențiale: Un cunoscut candidat se retrage!
16 Sep 2019   •   11:41

Bibliotecarul Avram Iancu din Petroşani, cunoscut pentru performanţele sale din domeniul sporturilor extreme, a anunţat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Motivul: nu a reușit să strângă numărul de semnături necesare.

"Vă anunț că mă retrag definitiv și pentru totdeuna din cursa prezidențială.

Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine și pot șuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist și un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare.

Câteva gânduri

Am intrat în această cursă în modul cel mai sincer, cu cele mai curate intenții, printr-un mesaj public. Voi ieși din această cursă, în același mod sincer, prezentându-vă o radiografie a experienței mele „prezidențiale”.

Reacția mediului online

Am mizat 100 % pe reacția acestui mediu. Spuneam la început că am o singură șansă: „Mâna dreaptă să o ancorez în brațul puternic al lui Hristos și mâna stângă în brațul IUBIT AL POPORULUI”.
Care a fost reacția poporului? Au acționat…27 (două zeci și șapte de compatrioți ) din toată țara. Din 20 de milioane. Și vreo 4 din diaspora. Aceștia s-au angajat să strângă câte 10 liste de semnături. Și au și făcut-o. Vă mulțumesc din suflet pentru efort.

Suportul financiar

Nu am facut apel public pentru strângerea de fonduri necesare campaniei. Nu am făcut-o pentru a nu stârni vreo suspiciune de ordin financiar. Am mizat pe ajutorul poporului. Am primit un ajutor de la UN SINGUR ROMÂN în valoare de 2000 (două mii de lei), bani care au constituit fondul meu de campanie, folosit în mod exclusiv pe benzina și mâncare. De dormit am dormit în mașină, la cort, la prieteni și neamuri. Îți mulțumesc din suflet S.S. pentru acești bani. Dumnezeu să-ți întoarcă înzecit.

Suportul Asociațiilor si a ONG-urilor

O SINGURĂ asociație mi-a acordat sprijinul: Veteranmont România cu sediul central la Craiova. Vă mulțumesc din suflet oameni frumoși.

Bariera Sistemului – Zidul de 200 de mii de semnături

Este o cifră uriașă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenționat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strans 1247 de semnături.

Oamenii pot fi motivați de trei lucruri:

1- ordin de partid
2-să o facă din suflet
3- să fie plătiți

Prima varianta este exclusă. Ca independent nu am avut o structură de partid.
A doua variantă- din susflet- s-au mobilizat 27 de oameni care să strângă 10 liste de semnături. Și 4 din diaspora. Câteva sute m-au contactat și au semnat sau și-au exprimat susținerea. Ar fi trebuit ca 800 de oameni în FIECARE zi să obțină câte 10 semnături timp de aproximativ 2 luni. Sau 20 de mii de oameni să strângă într-o singură zi câte 10 semnături. Nu s-a întâmplat așa ceva. Dar celor care s-au implicat le mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc din tot sufletul meu.
A treia variantă- presupunând că doar în reședințele de județ aș fi plătit câte doi oameni care să lucreze zilnic, aș fi avut nevoie de 80 de oameni. Acești 80 de oameni să-i fi plătit cu un minim de 50 de lei, ar rezulta 4000 de lei pe zi. Ori 60 de zile ar fi însemnat o sumă de …240.000 de lei, adică 2,4 miliarde de lei vechi. Ori eu am avut la dispozitie 2000 de lei. Și fiecare echipă trebuia să performeze zilnic cu aproximativ 200 de semneturi în fiecare județ.

Trecând prin această experiență vă spun ca NICIUN candidat, cu adevărat independent, NU POATE să strângă semnăturile fără o structură de partid care să-l ajute din umbră sau fără banii amintiți", a scris Avram Iancu, pe blog.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close