Antena 3 CNN Politică Surse: Guvernul a aprobat Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI

Surse: Guvernul a aprobat Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI

Surse: Guvernul a aprobat Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI
Sursa foto: Intact Images
21 Dec 2010   •   20:37

Executivul a avizat, în şedinţa de marţi seara, scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.


Guvernul s-a reunit, marţi seară, în şedinţă pentru a aproba Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI. Guvernul României s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional să aplice mai multe măsuri în următorul an pentru a primi următoarea tranşă din acord.

În scrisoare de intenţie convenită cu FMI şi obţinută în exclusivitate, în luna noiembrie, de Mediafax, se specifică, printre altele, continuarea reducerii numărului de bugetari, precum şi majorarea pragului veniturilor pentru care TVA devine obligatorie la 50.000 de euro. Totodată, în scrisoare se precizează că modificarea Ordonanţei 50 referitoare la credite este o precondiţie pentru acordarea tranşei.

Potrivit scrisorii de intenţie, Guvernul asigură FMI că este pregătit să introducă măsuri compensatorii în cazul în care strategia fiscală pentru perioada următoare nu poate fi aplicată din cauza unor impedimente de ordin judiciar. Executivul i-a asigurat pe oficialii FMI că fondul de salarii va fi limitat anul viitor la 39 miliarde lei, exluzând contribuţiile militarilor (1,6 miliarde lei) şi că va limita în continuare angajările la un funcţionar pentru şapte posturi eliberate.

"Suntem gata să luăm măsuri compensatorii dacă vor apărea impedimente judiciare în aplicarea strategiei fiscale", se arată în scrisoarea suplimentară de intenţie convenită cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie.


 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close