Antena 3 CNN Politică Tăriceanu cheamă CSM la discuţii cu Senatul, fără accesul presei şi fără rezoluţie la final

Tăriceanu cheamă CSM la discuţii cu Senatul, fără accesul presei şi fără rezoluţie la final

Tăriceanu cheamă CSM la discuţii cu Senatul, fără accesul presei şi fără rezoluţie la final
29 Apr 2015   •   12:40

Consiliul Suprem al Magistraturii a fost invitat de preşedintele Senatului la o dezbatere fără presă. Călin Popescu Tăriceanu a transmis CSM-ului, o scrisoare de invitaţie la o "întâlnire informală, care să se desfăşoare sub forma unei dezbateri", propunând ca presa să fie prezentă doar la deschiderea discuţiilor, şi fără rezoluţie sau comunicat la final. "Propunem ca întâlnirea noastră să nu se încheie printr-o rezoluţie sau comunicat de presă, ceea ce nu exclude libertatea fiecărui participant de a se exprima, ulterior, în faţa reprezentanţilor mass-media", mai afirmă preşedintele Senatului.

Potrivit scrisorii preşedintelui Senatului, conducerea acestui for legislativ a adoptat în unanimitate propunerea organizării, la Palatul Parlamentul a unei întâlniri informale între membrii săi şi membrii CSM, care să se desfăşoare sub forma unei dezbateri pe teme de interes comun şi unilateral, fără o ordine de zi prestabilită.  "Demersul Senatului a fost generat de necesitatea iniţierii şi promovării unui dialog nemijlocit cu alte autorităţi şi instituţii ale statului, în vederea identificării şi soluţionării cât mai prompte a problemelor cu care ne confruntăm", se precizează în scrisoarea postată pe site-ul Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, săptămâna trecută, că propune organizarea cât mai curând posibil, la Palatul Parlamentului, a unei întâlniri informale între conducerea Senatului şi membrii CSM, pe tema relaţiei bilaterale şi a exercitării atribuţiilor celor două instituţii. 

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close