Tăriceanu, despre cererile DNA către Senat: Este o solicitare inedită. Cum va răspunde preşedintele Senatului

de A.B.    |    15 Apr 2015   •   13:54
Tăriceanu, despre cererile DNA către Senat: Este o solicitare inedită. Cum va răspunde preşedintele Senatului
Preşedintele Senatului spune despre solicitarea DNA că este una inedită, dar că Senatul va furniza acele documente în cazul Şova, în spiritul colaborării interinstituţionale.

"Sunt două solicitări din partea DNA care practic formulează către Senat o cerere de transmitere a înscrisurilor, documentele referitoare la dosarul 122/2014 şi aşa cum e normal în astfel de czuri, o astfel de solicitare intră în discuţia Biroului Permanent. Probabil că Biroul Permanent va cere un punct de vedere comisiei juridice şi sigur că vom trata în mod oficial şi procedural această solicitare", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu ştie despre ce este vorba şi de aceea este util punctul de vedere al comisiei juridice. "Este o solicitare inedită, aş spune, până în momentul de faţă, dar cred că în spiritul colaborării interinstituţionale, pentru că Parlamentul trebuie să arate că este o instituţie transparentă şi care respectă legalitatea, nu există niciun fel de oprelişte, din punctul meu de vedere, pentru a furniza toate documentele relevante în acest caz", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

DNA a trimis două cereri preşedintelui Senatului. În una cere documentele în cazul senatorului Dan Şova, iar prin cealaltă soliită toate înscrisurile întocmite de această Cameră, privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în 2014 şi 2015. 

Parteneri
x close