Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Guvernul nu va accepta sacrificarea economiei româneşti

Tăriceanu: Guvernul nu va accepta sacrificarea economiei româneşti

Tăriceanu: Guvernul nu va accepta sacrificarea economiei româneşti
24 Oct 2008   •   20:02

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a calificat drept ?catastrofală? pentru economia românească decizia de a promulga legea privitoare la majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Premierul a susţinut vineri seară o declaraţie de presă pe această temă, precizând că Guvernul României ?nu va accepta sacrificarea economiei româneşti? prin acţiuni populiste.
Premierul a avertizat că este de aşteptat ca aceleaşi partide care susţin acum creşteri salariale nejustificate, să susţină într-un viitor apropiat majorarea taxelor şi impozitelor, fapt care ar afecta echilibrul economic al României. El şi-a îndreptat criticile în special asupra Partidului Social Democrat şi a Partidului Democrat Liberal, despre care spune că sunt ?campioane la populism si demagogie?.
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat vineri legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%. Anunţul a provocat imediat reacţii din partea reprezentanţilor celorlalte categorii de bugetari, care au ameninţat cu proteste dure şi greve generale pe termen nelimitat pentru creşteri salariale de 50 la sută. Funcţionarii publici îşi respectă calendarul acţiunilor anunţate, respectiv greva generală pe 13 noiembrie, iar angajaţii din sănătate cer şi ei bani în plus.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu guvern
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close