Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, răspuns dur pentru ambasadorul SUA pe tema legilor Justiției

Tăriceanu, răspuns dur pentru ambasadorul SUA pe tema legilor Justiției

Tăriceanu, răspuns dur pentru ambasadorul SUA pe tema legilor Justiției
Sursa foto: Foto: Calin Popescu Tariceanu/facebook.com
de M.Z.    |    02 Sep 2017   •   15:20

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat sâmbătă un atac virulent la adresa celor care contestă modificările propuse pentru legile Justiției.

Tăriceanu spune că nu se poate vorbi de politizare prin modificările aduse actualelor legi, iar cei care susțin acest lucru spun o mare ”minciună”.

”Propunerea pe care eu am făcut-o, după cum ştiţi, este să scoatem de sub influenţa politică numirile procurorilor. Preşedintele actual, fostul preşedinte Băsescu, preşedintele Iliescu, preşedintele Constantinescu au fost oameni politici. Numirile în acest moment sunt politizate şi vrem să le scoatem de sub factorul politic, aceasta este esenţa propunerii”, a declarat Tăriceanu.

”Până la urmă, trebuie să respectăm principiul independenţei şi separaţiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este Parlamentul. Justiţia aplică legile, nu face Justiţia legile. Nu pot să fie şi judecător şi creatorul de legi în acelaşi timp”, a completat Tăriceanu. 

Șeful Senatului nu i-a iertat nici pe ambasadorii care au criticat propunerile ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Proiectul de modificare a legilor Justiţiei a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției.

Proiectul poate fi accesat AICI.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România se declară îngrijorată de faptul că modificările anunţate de Tudorel Toader pe 23 august ar putea afecta independenţa Justiţiei în cazul în care ar intra în vigoare şi, totodată, spune că este surprinsă de unele materiale de presă potrivit cărora propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost discutate sau chiar sprijinite de Comisia Europeană.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close