Antena 3 CNN Politică Tăriceanu respinge reducerea TVA-ului la alimentele de bază

Tăriceanu respinge reducerea TVA-ului la alimentele de bază

Tăriceanu respinge reducerea TVA-ului la alimentele de bază
26 Feb 2008   •   17:24

Invitat la un seminar pe teme economice, organizat marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat dezacordul cu privire la reducerea TVA la alimentele de bază, deoarece iniţiatorii trebuie să identifice şi sursa de compensare a veniturilor.

Premierul a precizat că o diminuare a TVA nu va avea ca efect reducerea preţului la alimente pentru o perioadă îndelungată, apreciind, totodată, că această ?poveste" este una pur electorală.

În urmă cu trei săptămâni, senatorii au iniţiat o lege care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoare adăugată la alimentele de bază, precum pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul. Decizia de adoptare sau respingere a legii va fi luată de Camera Deputaţilor.

Proiectul legislativ iniţiat de Senat prevede ca fondurile necesare pentru a acoperi această reducere să fie obţinute din majorarea la 50% a accizelor pentru iahturi, alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor, folosite pentru agrement, avioane şi elicoptere de uz privat şi pentru motoarele de peste 25 de cai putere ale acestora.

Conform proiectului, alte accize majorate s-ar înregistra la ţigarete şi tutunul de fumat destinat rulării în ţigarete, la confecţiile din blănuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur, produse de parfumerie şi arme.

Comisia pentru buget şi finanţe si-a dat avizul pentru iniţiativa legislativă. Totuşi, reprezentantul Guvernului, secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Cătălin Doica, s-a pronunţat împotriva adoptării actului normativ.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close