Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: ?situaţia creată în jurul CNSAS este neconstituţională" (VIDEO)

Tăriceanu: ?situaţia creată în jurul CNSAS este neconstituţională" (VIDEO)

Tăriceanu: ?situaţia creată în jurul CNSAS este neconstituţională" <font color=red>(VIDEO)</font>
02 Feb 2008   •   14:03

CNSAS aprinde în continuare spiritele pe scena politică. Democraţii cer guvernului să emită o ordonanţă prin care să permită funcţionarea în continuare a Consiliului pentru studierea arhivelor securităţii, după ce Curtea Constituţională stabilise că legea pe baza căreia lucra instituţia este în afara legii. Liberalii, de cealaltă parte, susţin că nu pot lua o astfel de măsură, deoarece decizia curţii nici măcar nu a devenit oficială.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că discuţiile delegaţiei permanente de la Braşov s-au axat pe două subiecte importante, situaţia CNSAS şi legea privind votul uninominal.

În privinţa CNSAS, premierul consideră că ?situaţia creată în jurul consiliului este neconstituţională şi avem obligaţiia să asigurăm existenţa şi funcţionarea acestei structuri, (...) să ducem până la capăt un proces care a avut loc în toate ţările fost comuniste.?

Vorbind despre votul uninominal, Tăriceanu a declarat că ?este un proiect extrem de necesar şi ne dorim ca în Parlament şi celelate partide să-şi dea sprijinul pentru ca alegerile din toamnă să se desfăşoare pe baza unei noi modalităţi de scrutin.?

TĂRICEANU DESPRE SUBIECTELE DISCUTATE LA BRAŞOV

Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close