Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Situaţia de instabilitate din Ucraina afectează şi România. Ar fi fost necesară o reuniune a CSAT

Tăriceanu: Situaţia de instabilitate din Ucraina afectează şi România. Ar fi fost necesară o reuniune a CSAT

Tăriceanu: Situaţia de instabilitate din Ucraina afectează şi România. Ar fi fost necesară o reuniune a CSAT
de M.T.    |    29 Aug 2014   •   21:34

Situaţia din Ucraina poate afecta şi România şi, din acest motiv, ar fi fost necesară convocarea CSAT, consideră preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
„Situaţia din Ucraina mi se pare a fi cu mult mai gravă şi având consecinţe mult mai importante asupra României decât se sugerează în general în spaţiul mediatic. De aceea, cred că ar fi fost necesară o reuniune a CSAT”, a declarat Tăriceanu, în cadrul emisiunii "Subiectiv", de la Antena 3.

„Putem să remarcăm o agravare semnificativă a situaţiei din estul Ucrainei. Sigur că situaţia este confuză încă, informaţiile care parvin nu sunt confirmate, dar ceea ce urmăreşte Rusia este o debalansare a situaţiei şi perpetuarea acestei crize, acestei instabilităţi”, a continuat fostul premier.

„Această instabilitate afectează întreaga regiune, ne afectează şi pe noi. Sigur că România face parte dintr-o alianţă militară în care am avut o poziţie corectă, la fel ca şi în cazul UE, dar, într-o astfel de situaţie, preşedintele, conform Constituţiei, este responsabil de politica de apărare şi de securitate naţională”, a mai precizat preşedintele Senatului.

„Cu atât mai mult, acest lucru presupune consultarea instituţiilor. Politica externă, politica de securitate nu poate fi apanajul unei persoane”, a concluzionat Tăriceanu.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close