Antena 3 CNN Politică Toader Mocanu, prefectul de Neamţ, a demisionat din cauza lui Tăriceanu

Toader Mocanu, prefectul de Neamţ, a demisionat din cauza lui Tăriceanu

Toader Mocanu, prefectul de Neamţ, a demisionat din cauza lui Tăriceanu
26 Aug 2008   •   19:24

Prefectul judeţului Neamţ Toader Mocanu a demisionat marţi din funcţie, afirmând că a luat această decizie ca urmare a faptului că, în cursul aceleiaşi zile, în videoconferinţa cu primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a fost nominalizat negativ.

Mocanu a precizat că şeful Executivului s-ar fi declarat nemulţumit de faptul că, în cursul vizitei pe care ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a efectuat-o duminică în câteva localităţi afectate de recentele inundaţii, 'prefectul de Neamţ stătea şi se uita', în loc să coordoneze activităţile.

?Ministrul Internelor şi Reformei Administrative a fost duminică în zonele afectate de inundaţii în Moldova să vadă cum merg lucrurile de la construcţiile de case şi a făcut un raport care, pentru mine, este foarte preocupant şi îngrijorător deoarece la o distanţă de 12 kilometri, într-o comună, treaba mergea foarte bine şi dincolo mergea foarte prost fără o coordonare a acestor acţiuni. Prefectul din Neamţ stătea şi se uita, nu ştiu după ce, şi în loc să îi împingă de la spate, nu ştiu ce făcea?, ar fi afirmat Tăriceanu, potrivit lui Toader Mocanu.

În aceste condiţii, prefectul judeţului Neamţ l-a sunat pe secretarul de stat în MIRA, Victor Paul Dobre, căruia i-a comunicat că va demisiona şi că decizia sa este definitivă şi irevocabilă.

Toader Mocanu a precizat că demisia din funcţia de prefect nu are nicio legătură cu o eventuală reîntoarcere a sa în politică.

Mocanu a fost numit prefect de Neamţ la începutul anului 2005, fiind la acea vreme membru al PNL. În 2006, el a demisionat din partid ca urmare a stării de incompatibilitate şi a intrat în corpul înalţilor funcţionari publici. În urma vacantării unui post de parlamentar din partea Alianţei D.A. din Neamţ, următorul supleant pe listă era chiar Mocanu, însă acesta a declarat, în urmă cu trei luni, că nu renunţă la funcţia administrativă în favoarea celei politice.

Sursă foto: hartaneamt.ro

Agerpres

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close