Antena 3 CNN Politică Topul celor mai scumpi votanți. Ce cheltuieli au avut partidele pentru alegerile europarlamentare

Topul celor mai scumpi votanți. Ce cheltuieli au avut partidele pentru alegerile europarlamentare

Topul celor mai scumpi votanți. Ce cheltuieli au avut partidele pentru alegerile europarlamentare
11 Iun 2019   •   08:30

Campania pentru europarlamentare a costat partidele politice peste 95 de milioane de lei. Însă banii nu au adus fericirea, pentru cei largi la pungă. 

De exemplu, ALDE a cheltuit aproape 25 de lei pentru fiecare vot obţinut, însă nu a atins nici măcar pragul electoral. Nici social-democraţii şi liberalii nu au obţinut rezultatele pe care le visau, deşi au cheltuit cei mai mulţi bani. 

O vorbă veche spune că democraţia costă. Ei bine, o demonstrează cele mai recente date referitoare la banii cheltuiţi de partide pentru alegerile europarlamantare. Cei mai scumpi votanţi au fost cei ai Partidului PRO România. 

Cotidianul Naţional Jurnalul a pus cap la cap cifrele care arată că Partidul Pro România a cheltuit pentru un vot 29,20 lei. La polul opus se află UDMR cu cel mai ieftin vot, 1,13 lei. 

PNL, partidul care a obţinut cel mai mare procent la alegerile europarlamentare a cheltuit în campanie 23,2 milioane de lei. Asta înseamnă că fiecare vot obţinut a costat partidul 9,5 lei, scrie Jurnalul.
 
PSD, partidul clasat pe locul doi în topul preferintelor alegatorilor a cheltuit în campanie 31,5 milioane de lei. Adică 15,42 lei pentru fiecare VOT obţinut. 

Mult mai ieftin au ieşit cei de la USR PLUS care au cheltuit DOAR 4 lei pentru un vot. 
La polul opus s-au clasat cei de la PRO România care au avut cei mai scumpi votanti. Partidul a cheltuit in campanie puţin peste 17 milioane de lei, adică peste 29 de lei pentru fiecare vot. 

Cei mai ieftini votanţi i-au avut cei de la UDMR. Uniunea a cheltuit doar 500 de mii de lei, adică 1,13 lei pentru fiecare vot obţinut. 
În campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, 9 partide politice şi cei trei candidaţi independenţi au cheltuit aproximativ 95 milioane de lei. 

Din aceştia, 51,3 milioane de lei au provenit din bani publici. Mai multe detalii despre acest subiect, gasiţi în ediţia de astăzi a cotidianului Jurnalul. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close