Antena 3 Politică Traian Băsescu a aprobat solicitarea de trimitere în judecată a foștilor miniștri Adriean Videanu și Ovidiu Silaghi

Traian Băsescu a aprobat solicitarea de trimitere în judecată a foștilor miniștri Adriean Videanu și Ovidiu Silaghi

de G.S.    |    08 Sep 2013   •   11:45
Traian Băsescu a aprobat solicitarea de trimitere în judecată a foștilor miniștri Adriean Videanu și Ovidiu Silaghi
Sursa foto: Foto: Agerpres
Preşedintele Traian Băsescu a aprobat solicitarea de trimitere în judecată pentru Adriean Videanu şi Ovidiu Silaghi, conform pesurse.ro.

Ref.: Cerere de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010
 
Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.
 
Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, transmisă ministrului Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, președintele României, domnul Traian Băsescu, a înștiințat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Departamentul de Comunicare Publică 
08 Septembrie 2013
 
Ref.: Cerere de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor în perioada mai - decembrie 2012
 
Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor în perioada mai - decembrie 2012, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.
 
Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, transmisă ministrului Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, președintele României, domnul Traian Băsescu, a înștiințat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că a primit de la Parchet cererea de încuviinţare a trimiterii în judecată a lui Adriean Videanu, el arătând că va lua o decizie în acest caz după ce se va uita pe documente.
       
Întrebat dacă va încuviinţa trimiterea în judecată a lui Videanu, Băsescu a răspuns: "Cu certitudine, după ce mă uit pe documente, voi lua o decizie".
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close