Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a fost suspendat oficial. Crin Antonescu este preşedinte interimar

Traian Băsescu a fost suspendat oficial. Crin Antonescu este preşedinte interimar

Traian Băsescu a fost suspendat oficial. Crin Antonescu este preşedinte interimar
09 Iul 2012   •   21:51
Curtea Constituţională a decis în această seară că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.
   
Curtea a examinat cererea privind constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
   
"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a hotărât: 1. Constată că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a domnului Traian Băsescu a fost respectată; 2. Constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României; 3. Constată că, în conformitate cu dispoziţiile art.98 alin.(1) din Constituţie, interimatul funcţiei de Preşedinte al României se asigură de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurenţiu Antonescu", se arată într-un comunicat al Curţii.
 
"Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Parlamentului şi Guvernului", precizează Curtea.


Curtea Constituţională a constatat  de asemenea că cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, formulată de Preşedintele României, este inadmisibilă.
   
În şedinţa din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.e) din Constituţia României şi al art.34 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a examinat cererea formulată de Preşedintele României privind soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, precizează CC.

În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat că cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, formulată de Preşedintele României, este inadmisibilă.

De asemenea, Curtea a validat şi revocarea lui Vasile Blaga şi Roberta Anastase din funcţiile de preşedinţi ai Camerelor.

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole
x close