Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Am învăţat să nu mai cred în politicieni

Traian Băsescu: Am învăţat să nu mai cred în politicieni

Traian Băsescu: Am învăţat să nu mai cred în politicieni
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Mai 2011   •   21:31

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, că s-a "învăţat de mult să nu mai creadă în politicieni". Declaraţia a avut loc în contextul în care şeful statului a fost întrebat ce părere are despre ideea premierului Emil Boc de a reduce contribuţia CAS, idee contrazisă vehement de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

De asemenea, Băsescu a vorbit, mai detaliat, despre angajamentele pe care România le ia în faţa Fondului Monetar Internaţional, enumerând printre ele şi pe aceea de a aduce tehnocraţi din mediul privat la conducerea regiilor autonome de stat.

Preşedintele a recunoscut că ideea îi aparţine lui de fapt şi că, deşi a insistat la toate guvernele de până acum pentru implementarea ei, nimeni nu l-a luat în seamă.

Întrebat despre un viitor acord cu FMI în vederea acordării unor împrumuturi, şeful statului a spus "NU" categoric unui alt împrumut în acest an, explicând că, în cazul în care măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc vor continua la fel ca în prezent.

 


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu FMI
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close